A kaliforniai várost új őrület tartja izgalomban, egy milliomos ugyanis váratlan helyeken rejt el százdollárosokat, nem is keveset. A vadászat a Twitteren folyik, a lelkes kincskeresők ott találnak nyomokat, míg a szerencsések is ott posztolják a megtalált papírpénzeket. A jótevő szeretné meghálálni közösségének, hogy jól megy a biznisz, és az egész országra ki akarja terjeszteni a mozgalmat.

Rejtélyes borítékok tűnnek fel egyre gyakrabban San Francisco utcáin, és a szerencsés megtalálók szép kis összeget, egy százdolláros bankjegyet (nagyjából egy magyar húszezres) találnak mindegyikben.

Hidden Cash (elrejtett készpénz) néven twittelő milliomos – bár kilétét nem hajlandó felfedni – szívesen válaszol az újságok megkeresésére pénzosztogató projektje kapcsán. A Huffingtonpost kérdéseire elmondta, hogy a közeljövőben nemhogy abbahagyná a jótékonykodást, egyenesen arra készül, hogy az Államok egész területére kiterjessze a százdollárosok névtelen osztogatását.

„Nekem nem okoz problémát, hogy akár 1000 dollárnyi (215 ezer forint) készpénzt is elosztogassak – írta emailben a jótékony férfi vagy nő. „Több várost szeretnénk bevonni, jövő hétvégén jön Los Angeles, majd nemsokára New York is”- tette hozzá @Hidden Cash, akinek ezek szerint segítői is vannak. Azt is elmondta, hogy névtelenségét a félelem motiválja, mert nem szeretné, ha „üzleti partnerei emiatt nem vennék őt komolyan.”

A Bold Italic szintén kapcsolatba lépett a névtelen és arctalan jótevővel, akiről annyit tudtak kideríteni, hogy egy ingatlanmágnás, és ezzel a mozgalommal szeretne valamennyi pénzt visszaadni a közösségének.

„Dollármilliókat kerestem az elmúlt években, többet, mint amit valaha is elképzeltem, ám eközben sok barátom, vagy alkalmazottam nem engedhet meg magának egy szép házat a város öbölmenti szakaszán,” – írta az jószívű ismeretlen. „Ez igencsak elgondolkoztatott. Elhatároztam, hogy elajándékozom a bevételem egy részét, és a jótékonyság mellett egy kis humort és kreativitást is belecsempészek az akcióba.” Statisztikák szerint San Franciscóban a legnagyobb a szakadék a szegények és a tehetősek között, @HiddenCash szerint ez is inspirációt jelentett számára.

A milliomos minden kirakott papírpénz után bejegyzést ír Twitter oldalára, amelyben utal a boríték pontos helyére. Mindössze annyit kér a szerencsés megtalálóktól, hogy twitteljenek ki egy fotót a megtalált bankjegyről, ők pedig ezt örömmel meg is teszik.