Nem szeret múzeumba járni, de szeret szép embereket nézegetni? Akkor eljött az ön ideje, mert most végre a múzeumba járást is megszeretheti. Már ha el tud utazni New Yorkba, ahol egy múzeumban szép embereket állítottak ki. És tényleg szép embereket lehet nézegetni. Nem csak képeken.

Abban az esetben is önnek találták ki a szép emberek múzeumát, ha imád nőket nézegetni, csak ezt az utcán nem teheti meg feltűnés nélkül. A New York-i Szép emberek múzeumába ugyanis pont azért megy el az ember, hogy szép embereket nézegessen, ahogy azok ücsörögnek, zenét hallgatnak, vagy olvasnak – írja a NY Daily News. És körülbelül ennyi is a lényege J. Tanner Cusick  és Lilly Cusick kiállításának.

"Ez ugyanolyan, mint bármilyen más múzeum, ahol addig nézed a festményeket, ameddig csak akarod. [...] Itt nyugodtan bámulhatsz és nézelődhetsz" – mondta J. Tanner Cusick, aki a feleségével együtt találta ki ezt az egészet.

Természetesen a kiállítás nem csak egy szimpla kiállítás, hanem részben egy szociológiai kísérlet is. A kiállítást április 26-án egyszer már megtartották, akkor körülbelül 150 ember nézte meg a szép nőket és férfiakat, és gyorsan kiderült, hogy nem is olyan könnyű embereket bámulni. Főleg egy olyan társadalomban, ahol a legtöbben kerülik az idegenekkel való szemkontaktust, és az emberek tárgyiasítása is elítélendő.

Cusick szerint azonban nem kéne, hogy mindenfélekképpen negatívumként gondoljunk a tárgyiasításra, szerinte egy embert negatív asszociációk nélkül is lehet tárgyiasítani, illetve tárgyként kezelni. "Bár a közönség bátran nézhette a modelleket, még így is látni lehetett, hogy inkább a szemük sarkából figyelték csak őket, ugyanis mindenkit arra nevelnek, hogy nem illendő másokat bámulni. [...] A közönség nagyrésze amiatt aggódott, hogy a modellek majd elítélik őket amiatt, hogy bámulnak rájuk."

A kiállítást legközelebb május 30-án este lehet csak megnézni, így ha aznap teljesen véletlenül New Yorkban járna, mindenképpen menjen el rá. További információért és képekért kattintson ide.