Egy Utah állambéli középiskola vezetői amiatt hisztiznek, mert a lányok a tablóképeiken túl sokat mutattak meg magukból, az iskolások pedig amiatt, mert fotóikat cenzúrázták, vagyis utólag fotosoppolták.

Utah állam egyik városában épp azért háborognak egy középiskola diákjai, mert az iskola vezetősége utólag modósította az évkönyvbe kerülő fotókat – írja a Gawker. Már ha az adott fotón szereplő adott iskoláslánynak túl mély volt a dekoltázsa. És az iskola vezetősége szerint gyakorlatilag minden dekoltázs túl mélynek számított. Sőt, volt akinél a spagettipántos felsőből is sima, rövidujjú felsőt csináltak.

A diákok pedig természetesen felháborodtak, amiért fotóikat cenzúrázták. Illetve azért is, mert szerintük sok esetben kivételt tettek, és nem mindenkinél használták ugyanolyan arányban a fotosopot. Sőt, az egyik kislány amiatt készült ki teljesen, mert a felsője krémszínű, de nem krémszínnel, hanem fehérrel(!) fotosoppoltak neki ujjat. Dráma.

Az iskola vezetősége azzal védekezik, hogy az évkönyvekbe kerülő fotóknál ez megszokott, és különbenis a fotózás napján felhívták a diákok figyelmét arra, hogy a képeket módosíthatják is.