Már a rendőrség is nyomoz annak a besurranó férfinak az ügyében, aki két éve ijesztgeti a bostoni egyetemistákat. Éjszaka jelenik meg a hálószobáikban, és az áldozatok gyakran arra ébrednek, hogy a talpukkal csinál valamit. Roppant rejtélyes az ügy.

A bostoni rendőrség nyomozást indított a „The Tickler” vagyis A Csikizős néven tevékenykedő, valószínűsíthetően lábfetisiszta egyén után, aki az egyetemi városrész mellett, diákok bérelt lakásába tör be, nézi őket alvás közben és – hogy okot adjon becenevére – állítólag néha megcsikizi a lábukat, írja a Gawker.

A hatóságok szerint az elmúlt két évben legalább 10 alkalommal látták már A Csikizőt, a bostoni egyetemisták által közkedvelt Brighton kerületben, ám a bizarr végkifejletek miatt a környéken leginkább csak mítosznak tartják. Tavaly április 7-én volt a legaktívabb, aznap este legalább három diák lábánál megfordult.

Azután ősszel lett újra lelkes, Teddy Raddell, elsőéves egyetemista egy októberi vasárnap hajnalon riadt fel arra, hogy valaki lerohan a lépcsőn diáktársaival együtt bérelt házukban.

„Először azt gondoltam, hogy a szobatársam leesett a lépcsőn” – emlékezett a fiú a Boston.com cikkében. „Amikor kiabálni kezdett, felkeltem, ő pedig elmesélte, hogy arra ébredt, valaki hozzáér a lábfejéhez.”

Daniel Marenzi talpa is egy októberi vasárnapon esett áldozatul: „Azt hittem, hogy a haverom próbál idegesíteni, ám gyorsan leesett, hogy nem ismerem az illetőt. Nagyon beparáztam, de mire felültem, már elmenekült.” Mint kiderült, a gyanúsított kizárólag csikizésben és ijesztgetésben érdekelt, ugyanis egyetlen alkalommal sem vitt magával laptopot, mobiltelefont vagy bármilyen más értéktárgyat.

Michael O'Hara, a bostoni rendőrség őrmestere szerint a környéken élő diákok a történtek ellenére nem elég elővigyázatosak. „Nem tudni, mit tervez ez az ember, és azt sem, hogy van-e fegyvere. Be kell zárni az ajtót, mert ez nem olyan ártalmatlan, mint gondolják.”

A szemtanúk szerint egy nagyjából 173 centi magas, fekete, ismeretlen életkorú férfiről van szó, aki sötét ruhát és kapucnit visel. Többek szerint az ablakon keresztül figyelte őket, miközben maszturbált. Mivel konkrét bizonyíték egyelőre nincs az ügyben, nem készült sem fotó, sem videofelvétel, a rendőrség szó szerint a sötétben tapogatózik a A Csikizős után.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!