Hónapok óta tervezte két wisconsini lány, hogy megölik barátnőjüket. Végül egy erdőbe csalták, lefogták, és tizenkilencszer megszúrták. Az áldozat, ha hajszál híján is, de túlélte, az elkövetőket elfogták.

Nagyon durva, előre eltervezett gyilkosság sokkolta Wisconsint a Huffington Post szerint.  Két 12 éves kislányt vettek őrizetbe, mert megtámadtak, és megpróbáltak megölni egy harmadik lányt – közölte az illetékes waukeshai rendőrség hétfőn (Waukesha Milwaukee elővárosa). A közlemény szerint velük egykorú áldozatukat egy erdős területre csalták azzal, hogy ott majd „játszanak egy játékot", majd rátámadtak. A két elkövető nevét életkoruk miatt nem hozták nyilvánosságra.

„Az egyik gyanúsított lefogta az áldozatot, mialatt a másik gyanúsított 19-szer megszúrta őt a karjain, lábain és a teste többi részén" – közölték. Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, a belső szervei is károsodtak, de még így is túlélte a támadást. Valahogy kivánszorgott az erdőből, és egy arra tekerő biciklis észrevette, majd értesítette a mentőket és rendőröket. Az orvosok szerint 1 milliméteren múlt az élete. Az áldozatot a Waukesha Memorial Hospital nevű kórházban kezelik, állapota stabil.

Russell Jack helyi rendőrfőnök szerint a három lány amúgy jóbarát volt, és nem tudni, miért tervezték a gyilkosságot hónapok óta a gyanúsítottak. A szokásos szál is előkerült az ügyben: egy rejtélyes weboldal. A honlapon a halálról és horrorról voltak rövid sztorik, novellák olvashatók, de nem nevezték meg konkrétan a domainnevet.

A két lányt egyrendbeli szándékos emberölés kísérletével vádolják, hétfőn tettek először vallomást a bíróságon. A felvételeken egyik lányon sem látszottak érzelmek. A két lány szülei nem kívánták kommentálni a történteket, de őket sokkal jobban megviselte az egész, egyikük anyja zokogott a bíróságról kifelé jövet.

Slenderman

A két lány állítólag szentül hitte, hogy Slenderman létezik. A Slender Manként is leírt fikciós figurát egy Eric Knudsen nevű férfi találta ki egy horrorfórumon. Az alaptörténet szerint a magas, vékony, arc nélküli, öltönyös figura üldöz, elrabol, megijeszt, bántalmaz embereket, főleg gyerekeket. Ráadásul a neten fellelni több olyan manipulált vagy homályos képet, amin Slenderman is látható. A BBC-n az internet által kitalált és terjesztett első nagy legendaként említik Slendermant.