A legendás elnökfeleségről szóló új életrajzi írás ismét kavar egyet a híres család körül állónak semmiképpen nem nevezhető vízen. A szombaton megjelenő könyv szerint Jackie csak egy szabad szemmel is jól látható összeg kedvéért maradt csapodár férje mellett, és külön pénzt kért a nemi betegségek kockázatáért. Romantika off.

Szombaton jelenik meg a botrányosnak szánt Jacqueline Kennedy Onassis: A Life Beyond Her Wildest Dreams (Jacqueline Kennedy Onassis: Élet a legmerészebb álmain túl) című életrajzi írás, ami Jackie Kennedy és JFK házasságának utolsó, romantikusnak hitt morzsáit is lesöpri a közvélemény lelkéről. A könyv tartalma – milyen meglepő – már megjelenés előtt kiszivárgott, így a legérdekesebb sztorikat gyorsan meg is szellőztették az újságok, például a NyDailynews.

A megalapozottnak azért csak merészen nevezhető botránykönyv szerzőinek (Darwin Porter és Danforth Prince) egyik legmeglepőbb állítása, hogy Jackie már pár évvel házasságkötésük után le akart lépni szexfüggő férje mellől. Miután Jack már a nászútjukon is többször megcsalta – például Marilyn Monroe-val – a fiatal nő gyorsan rájött, hogy ennél jobbra később sem számíthat.

„Kapcsolatuk kezdete óta tudott a többi nőről” – idézi a könyv Paul Mathias, a Paris Match magazin egykori tudósítójának szavait. „Ez nagyon fájt neki,”

Kennedy hűtlensége szó szerint őrületbe kergette Jackie-t. Egy este, amikor Jack hazatért a szállodából, ahol egyik szeretőjével töltötte az időt, a házaspár között olyan hangos veszekedés tört ki, ami még az utcára is kihallatszott. A botrány után Kennedy beutaltatta feleségét a carlisle-i Valley Head Klinikára, ahol három elektrosokkos kezelésen is átesett.

A szenzációhajhász könyv Jackie fiatalkori naplóiból is idéz, ahol arról ír írt, milyenek voltak első benyomásai a Kennedy családról, egy Cape Codon tett látogatás alkalmával.

„Az öreg Joe volt az egyetlen, aki tudta hogyan kell viselkedni az asztalnál” – írta Jackie. „A többi Kennedy disznók módjára viselkedik. Teddy szinte elsírta magát, miközben azzal vádolta Bobbyt, hogy többet vett a krumplipüréből, mint amennyi járt volna.”

Jack Kennedyt úgy jellemezte mint aki „nem egy Burt Lancaster”.

„Bizarr a teste, sovány, a lábai meg mint a fogpiszkálók. A legjobb vonása a helyes arca" - írta későbbin férjéről.

„Igazából úgy tűnik, Bobbynak sokkal jobban bejövök, mint Jacknek, Teddy pedig úgy csorgatja utánam a nyálát, mint egy szeremes kutyakölyök" áll egyik naplóbejegyzésében. „Eddig megpróbáltam elkerülni, hogy kettesben maradjak Bobbyval. Azt hiszem, ha egyedül kihajóznék vele, megerőszakolna.”

Mindössze három évvel az esküvő után Jackie-nek elege lett. „Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy az életem hátralévő részét Jack Kennedyvel töltsem. Ez nem fog megtörténni” – közölte állítólag anyjával 1956-ban.

Joe Kennedy, Jack apja ekkor úgy döntött, hogy közbeavatkozik, ugyanis attól félt, hogy fia, aki ekkor már Massachusetts szenátora volt, nem lesz elnök egy válási botránnyal a háta mögött.

A férfi a manhattani Ritz Tower Hotel éttermébe hívta el menyét, és egy egymillió dolláros csekket ajánlott fel neki, ha együtt marad férjével. Jackie azt válaszolta, hogy ez az összeg akár 20 millióig is emelkedhet, ha a férje „hazahoz valamilyen nemi betegséget valamelyik lotyójától”.

Erre a találkozóra azután került sor, hogy Jackie váratlanul felbukkant a szenátus washingtoni székházban, és rajtakapta Kennedyt, akit épp egy Peggy Ashe nevű irodai alkalmazott részesített orális szexben.

„Az apám miatt nem volt ismeretlen számomra a hűtlenség, de John nőügyei rettenetesen fájtak” – vallotta be egyszer jóbarátjának, William Walton espresszionista festőnek.

Ám az apóstól kapott pénz csak egy ideig volt elég vigasz a fájdalomra, és Marilyn Monroe legendás születésnapi köszöntése 1962-ben, a Madison Square Gardenben volt az utolsó csapás. Jackie újra válni készült, ám az 1963-as dallasi merénylet teljesen más módon vetett véget pokoli házasságának, amiről a botránykönyv megjelenése után borítékolhatóan napvilágot lát még jó néhány meglepő állítás.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!