Így kell 240 kilót fogyni másfél év alatt

2014.06.07. 11:30
Az utóbbi időben egyre több páros olvasztja együtt a zsírt, és egészen sokkoló mennyiségeket adnak le, igaz, több száz kilóból könnyű látványosan fogyni. A titok szinte minden esetben döbbenetes: kevesebbet ettek és elkezdtek mozogni. Meg persze nagyon támogatták egymást.

Egy kivételesen kövér embert fogytak le magukról

Számok tekintetében a Tennessee államban, Jefferson Cityben élő Justin és Lauren Shelton teljesítményét nehéz felülmúlni, a házaspár ugyanis 244 kilót adott le együtt, írja a Huffongtonpost. A két eleve túlsúlyos fiatal az interneten ismerkedett meg (naná, hogy kajákról cseteltek) majd amikor kapcsolatuk szárba szökkent, már együtt tolták a hatalmas mennyiségű gyorskaját a szervezetükbe. Justin 2011-re már 270 kiló volt, de felesége is szépen felzárkózott a maga 155 kilójával (mindössze165 centihez).

Mindketten súlyos egészségügyi problémákkal küzdöttek, és a fordulópontot az hozta, amikor a férfit súlyos vesegörccsel kórházba szállították, ám méretei miatt képtelenek voltak a rendelkezésre álló gépekkel megvizsgálni. A kínos és veszélyes helyzet után a pár elhatározta, hogy változtat az életén, és nem csak próbálták, de meg is tették.

Szakmai segítséget kértek egy helyi orvosi iskola fogyókúrás programjának egyik szakemberétől, de a lényeg az alap maradt. Megváltoztatták evési szokásaikat, lemondtak a gyorskajáról és edzeni kezdtek. Egy telefonos alkalmazás segítségével számolták a bevitt kalóriákat, és a mai napig naplót vezetnek étkezéseikről. Heti öt alkalommal járnak edzeni.

Mindössze 19 hónap alatt Justin 164 kilót, Lauren pedig 80 kilót adott le, sikertörténetüket pedig egy blogjában publikálta.

Mázsás asszonyból személyi edző

Amanda és Keith Flick nagyjából hasonló életmódot nyomott, mint a Shelton házaspár, csak ők még ittak is hozzá, nem is keveset. A feleség elégelte meg először a mázsa feletti létezést, és elhatározta, hogy nem csak lefogy, de egy éven belül lefut egy öt kilométeres távot. A terv olyan jól sikerült, hogy Amanda azóta személyi edzőként dolgozik egy edzőteremben – számol be a házaspár történetéről a Huffingtonpost.

Férje egy év csúszással, felesége sikerein felbuzdulva kapott kedvet az egészséges élethez, miután már a cipőjét sem tudta légszomj nélkül befűzni. Jött az ellipszistréner, mentek a gyorskaják, és a kilók. Végül ő lett edző felesége első számú tesztalanya, és heti három napot fut, kettőt pedig az asszony vezényletével az edzőteremben tölt. Amanda 45, Keith 40 kilót adott le időközben.

246 kiló zsír odalett

Angela és Willie Gillis súlyos egyéniségek voltak, a maguk 153 és 223 kilójával. Legjobb barátok, majd házastársak lettek, és nem sokkal első évfordulójuk után Willie azon kezdett aggódni, hogy kóros túlsúlya miatt bármikor beteg lehet, vagy meg is halhat – írja a CNN.

A texasi Beaumont tökéletes lakóhely volt számukra, 2012-ben ugyanis a települést megválasztották az USA ötödik legelhízottabb városává. A pár azonban még a kövér átlagból is kiemelkedett.

Ők sem kísérleteztek csodaszerekkel, egyszerűen megváltoztatták az étrendjüket, és mozogni kezdtek, amit eleinte nyilván szabotált kissé hatalmas testük. Ám a kezdeti, napi 30 perces sétából végül elképesztő szintekre jutottak: Willie 136 kilót fogyott, és rendszeresen fut, Angela pedig 90 kilót dobott le, és már spinning-edzőként dolgozik az egyik helyi konditeremben, nemrég pedig lefutotta a félmaratont.

„Mindenkinek szüksége van valakire, aki átsegíti a nehézségeken, akivel mindent megbeszélhet, és aki megbízik benne. Számomra ez a valaki a férjem volt” – írja Angela, aki szintén fogyókúrás blogger lett.

Anya-lánya küzdelem

A southamptoni 32 éves Rebecca Whiteway és 55 éves anyja, Debbie Whiteway 108 kilót fogyott egymást támogatva, igaz a több mint egy mázsa nagyobb részét, 69 kilót, a zsíros snack és gyorskaja mániás fiatal nő tornázta le magáról. A háromgyermekes Rebecca számára az volt a fordulópont, amikor a vidámparkban nem fért be a hullámvasút ülésébe, míg anyját az motiválta a fogyásban, hogy kettes típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, amit nagy valószínűséggel a túlsúlya okozott.

Az anya-lánya páros csatlakozott egy fogyókúrás csoporthoz, és mellette természetesen a rendszeres edzés is éltük része lett.

„Ha anyám nem jött volna el velem ezekre a találkozókra, egy hónapon belül feladtam volna” –meséli Rebecca a Daily Mail cikkében. „Az első 12 hónap mindig kulcsfontosságú egy egészséges étkezési program szempontjából, és már korábban is próbálkoztam, sikertelenül”

Rebecca súlya ma már kevesebb, mint iskolás korában. A kedves mama is ledobott azért majdnem 40 kilót, ráadásul cukorbetegsége is sokat javult, így nem kell már gyógyszereket szednie. Tavaly lefutottak egy 10 kilométeres versenytávot, és csatlakoztak egy netball (hálólabda) csapathoz is.