A kaliforniai San Marino polgármestere kellemetlen órákat él át azután, hogy levideózták, ahogy kutyaszart dob az egyik helyi lakos udvarába. Ráadásul egy olyan férfiéba, aki ellenzi egy tervezett kutyafuttató megépítését.

Philip Lao a kaliforniai San Marino nevű, alig tízezres kisváros lakója valószínűleg nem gondolta korábban, hogy a házához felszerelt biztonsági kamerák miatt egyszer bekerül a világ hírkeringésébe, de a dolog megtörtént azután, hogy a kamerái rögzítettek egy teljesen szürreális jelenetet.

Méghozzá azt, hogy a város polgármestere, Dennis Kneier egy zacskó kutyaszarral a kezében sétál, majd egy laza mozdulattal bedobja Lao kertjébe – írja a CBS News.

Lao ráadásul a bosszú egyértelmű jeleként értékelte a polgármester cselekedetét. A háttérben húzódik ugyanis az a történet, hogy a környéken akarnak építeni egy kutyafuttatót, ami Laonak nagyon nem tetszik, ezért tiltakozott is a megépítése ellen.

A polgármester természetesen bocsánatot kért. „Az a fajta ember vagyok, aki felveszi az utcán a szemetet. Ezt is felvettem, aztán sétáltam tovább az utcán... aztán egy pillanatnyi hülyeség miatt, vagy talán meguntam, hogy cipelem, elhelyeztem a kertjében. Hiba volt. Az pedig, hogy a cselekedetemnek, ami hangsúlyozom, a helyzet pillanatnyi rossz megítélése volt, bármi köze lenne ahhoz, hogy én mit gondolok, vagy gondolok a jövőben, vagy hogy ő mit gondol a kutyafuttatóról, az annyira távol áll a valóságtól, hogy arra szavak sincsenek” – mondta a polgármester.