Egy 23 éves prostituált és barátja halálos heroininjekciót adott be egy 47 éves férfinak, majd egy hétig éltek a lakásában. Az oszlásnak indult tetemmel szelfiket készítettek, sőt a vád szerint azt is megörökítették, ahogy a halott ágyán szexelnek.

Kristy Edmondson és barátja, a 36 éves Chistopher Sawyers a napokban állt a Manchesteri Királyi Bíróság elé, amiért 2013 decemberének végén halálos dózisú heroinnal megölték a 47 éves Kenneth Chapmant.

Miután végeztek az egykori történelemtanárral, beköltöztek annak Salford melletti lakásába, és egy hétig együtt éltek a hullával, írja a Daily Mail. Ez idő alatt készültek azok a fotók, amelyeken Chapman tetemével pózolnak, vagy épp az ágyán szexelnek. Sawyers később meg is mutatta ezeket a képeket a barátainak, „Nézzétek, mutatok egy hullát” felkiáltással.

A páros lenyúlta az áldozat tévéjét, számítógépét, és bankkártyája segítségével a számláját is megcsapolták. A bizarr együttélés során egyszer még üzenetet is küldtek Chapman nevében a testvérének, hogy tudna-e 75 fontot kölcsönadni.

A holttestet végül 15 nappal halála után, 2014. január 12-én találta meg a rendőrség.

A nyomozás szerint Kristy – miután Chapman egyszer igénybe vette a szolgálatait – viszonyt kezdett a későbbi áldozattal. Valószínűleg így jutott tudomására, hogy a férfi a háza eladása után egy nagyobb összeghezjutott, és valószínűleg ez volt a gyilkosság indítéka.

Persze most, a bíróság előtt már másként alakul a sztori. Edmondson állítja, ő nem ölt meg senkit, és csak azért vett részt az ügyben, mert Sawyers őt is bedrogozta. Ezzel magyarázza a rablást és persze a szelfiket is.

„Nem tudom, miért csináltam. Nem vagyok gyilkos, nem úgy történt a dolog, ahogy látszik.”

A Mirror részletezi a 23 éves prostituált vallomását, aki nyilván csak egy szerencsétlen áldozat. Az állítja, a gyilkosság napján együtt drogoztak Chapmannel, majd amikor a férfi eszméletlenül feküdt az ágyán, a lakásba hívta Sawyerst, mert még több drogot akart. A férfi oda is ment, és állítólag olyan újságcikkeket talált a szobában, amelyek szerint 2007-ben Chapmant elítélték gyerekmolesztálásért. „Ez egy kib...ott pedofil, meg fogom ölni” – mondta, majd teljesen megvadult, és egy hatalmas tűvel döfködni kezdte az áldozatot. Ezt Edmondson meg akart akadályozni, de ekkor Sawyer arca rúgta.

A nő azt is hozzátette, hogy rettegett Sawyertől, aki a történtek után megfenyegette, és hazugságra kényszerítette. Kár, hogy a bizonyítékként használt képeken, amiket nagyon okos módon nem töröltek telefonjaikból, igencsak őszinte a mosolya a hulla társaságában, és ezt nem csak az ügyész, Tony Cross, de az esküdtek is hasonlóan látják.

Sawyers is tagadja a gyilkosságot, bár az ő esetében még inkább necces a dolog, ugyanis 2012-ben egyszer már állítólag túladagolt egy 60 éves férfit, Peter Clarkot, és emiatt is nyomozás folyik ellene.

A tárgyalás folytatódik.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!