Adokiye Kyrian, egy nigériai énekesnő a szüzsségét ajánlotta fel az elrabolt nigériai iskoláslányokért cserébe. A popsztár azt mondta, hogy akár 10-12 férfival is lefekszik, ha kell, csak engedjék el végre a lányokat.

Egy nigériai énekesnő és békenagykövet, Adokiye Kyrian felajánlotta szüzességét a Boko Haram nigériai terrorszervezetnek, hogy cserébe elengedjék az elrabolt nigériai iskoláslányokat – írja a Daily Mail.

Több száz diáklányt raboltak el

A Boko Haram április 14-én több mint kétszáz nigériai iskoláslányt rabolt el egy bentlakásos középiskolából Chibok városban, ahol jelentős keresztény közösség él. Közülük a legtöbben azóta is fogságban vannak. A szervezet vezetője egy videóüzenetében közölte, hogy a lányokat rabszolgaként fogják kezelni, eladják és házasságra kényszerítik őket.

A huszonhárom éves Adokiye KyrianVanguard Showtime-nak adott interjúban beszélt a Boko Haram által foglyul ejtett lányokról:

„Éjjel tizenegy van, és tudjátok, mire gondolok? Azokra a kislányokra, arra, hogy vajon hol lehetnek, és mi történhet velük. Ez egyszerűen nem fair! Túl fiatalok. Bárcsak felajánlhatnám magamat cserébe. [...] Az isten szerelmére, csak 12-15 évesek! Idősebb és tapasztaltabb vagyok náluk. Még ha 10-12 férfival kellene lefeküdnöm midnen éjjel, akkor is megtenném. Nem érdekel! Csak engedjék szabadon a lányokat, hogy visszamehessenek a szüleikhez!" – írta az énekesnő, akiről úgy tudni, hogy még szűz.

Egyébként nem Adokiye Kyrian az első, aki tenni akar valamit azért, hogy szabadon engedjék a nigériai iskoláslányokat. BringBackOurGirls címmel már világszerte elindult egy kampány, amihez nem csak celebek csatlakoztak, hanem olyanok is, mint például David Cameron, vagy Michelle Obama. Igaz, nagy valószínűséggel sem ez a kampány, sem Adokiye Kyrian felajánlkozása nem fogja meghatni a Boko Haram vezetőjét.

A terrorszervezet azóta sem tétlen, legutóbb hatvan kislány és nőt, valamint 31 kisfiút raboltak el észak-nigériai falvakból. A The Vanguard című nigériai lapnak egy szemtanú azt mondta, hogy a szervezet tagjai faluról falura jártak, megöltek körülbelül harminc embert, és sok nőt és gyermeket magukkal vittek. Több száz falubeli menekült el a környékről Lassa városába.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!