Darabokban ásták ki a rendőrök annak a 28 éves fiatalnak a testét egy érdi családi ház udvarában, akivel gyilkosai két évvel ezelőtt végeztek. A férfi száját egy rongydarabbal és kerítéshuzallal kötötték be.

Fejszével darabolhatta fel az áldozatát D. Béla és J. Imre, hogy beférjen abba a kis gödörbe, amit a családi ház udvarán ástak éjszaka – tudta meg a Velvet a gyilkossággal vádolt férfiak hozzátartozóitól, akik ugyanakkor azt állítják, korábban semmit nem tudtak arról, hogy 2012-ben egy hullát ástak el rokonaik a kertben. A holttestet a múlt hét elején ásták ki a rendőrök.

Darabokban rakták össze

„Évek óta mit sem sejtve itt járkáltunk a holttest felett minden nap. A rendőrök darabokban szedték ki a csonkolt maradványokat a melléképület melletti szemetesgödörből, majd egy hatalmas fekete fólián mozaikként rakták össze a maradványokat – mondta el a gyilkossággal vádolt D. Béla rokona. – Nekünk is meg kellett nézni a testet, hogy felismerjük-e a férfit, de az arcán már szinte semmi emberi vonás nem volt" – folytatta a nő, aki azt is elmondta helyszíni tudósítónknak, hogy a halott férfi szájába egy rongydarabolt tuszkoltak, és kerítéshuzallal kötötték át.

A család úgy tudja, hogy a mellékepület melletti fészerben darabolhatta fel D. Béla és J. Imre a testet. Bár az áldozatot vallomásuk szerint nem ismerték fel, úgy tudják, hogy J. Imrével érkezett és együtt italoztak, majd összevesztek valamin, és először ütni, majd fojtogatni kezdték a fiatal férfit. Később már egy kővel vagy téglával ütlegelték, végül a fejsze is előkerült. 

Részegen szólta el magát

A két évvel ezelőtti gyilkosságra akkor derült fény, amikor az egyik férfi részegen, a helyi kocsmában elkotyogta azt ivócimboráinak. Közülük valaki hívta fel a rendőrséget. 

„A rendőrségre 2014. április 9-én érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy D. Béla társával megölt egy személyt Érden, akinek holttestét ezt követően egyikük kertjében közösen elásták. A Pest megyei rendőrök J. Imrét és társát – gyanúsítotti kihallgatásukat követően – őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2014. június 27-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.  A gyanúsítottak ellen a további eljárást – fogvatartásuk mellett – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le" – áll a rendőrség hivatalos közleményében

Félnek a bosszútól

"Azt nem tudjuk, hogy ki lehetett az áldozat, de egyre több idegen jelent meg a környéken és mintha figyelnék mindkét családot. Attól félünk, hogy a fiatal férfi családja rajtunk áll bosszút" – mondta el lapunknak J. Imre testvére, aki ugyanabban az utcában lakik, amelyikben a holtestet is elásták.