Soha nem publikált fotók jutottak a Velvet birtokába az Aranykéz utcai robbantás utáni pillanatokról. Az 1990-es évek végén Magyarországon javában zajló „maffiaháború” egyik legnagyobb erejű bombatámadásának a héten volt a 16. évfordulója. A napokban a nyomozóhatóság vádemelési javaslatot tett Portik Tamás és Jozef Rohác ellen.

Befejeződött a nyomozás a kilencvenes évek egyik legvéresebb leszámolásának, az Aranykéz utcai robbantásnak az ügyében – értesült a Pestisrácok.hu Fülöp Tamástól, az ügy egyik gyanúsítottjának, Jozef Rohácnak az ügyvédjétől.

Az 1998. július 2-án végrehajtott véres utcai mészárlásról eddig soha nem látott, exkluzív fotók jutottak a Velvet birtokába, melyek közvetlenül a robbanás után, a helyszíneléskor készültek. A fotókon jól látszik, mekkora pusztítást végzett a bomba, melynek célszemélye az olajmaffiában tevékenyen részt vevő és a rendőrséggel korábban együttműködő – Boros Tamás néven ismert –Boros József Károly vállalkozó volt. A robbantás hatalmas pusztítást végzett, Boroson kívül még három embert ölt meg és több mint húszat megsebesített. A helyszínelés ideje alatt mindenkit elküldtek a lezárt területről, de Urbán Tamást nem vették észre a rendőrök, aki egy szemközti ház harmadik emeletéről készítette a képeket.  

Mint ismert, a főváros V. kerületében lévő Aranykéz utcában egy autóba rejtett, négy és fél kilós Danubit-bomba robbant fel 1998. július 2-án, amikor Boros leparkolt az utcában és az irodája felé sétált a szokásos útvonalán. A merényletet a gyanú szerint a Josef Rohác vezette szlovák bérgyilkoscsoport hajtotta végre a kilencvenes évek olajszőkítéseiben kulcsszerepet játszó Energol Rt. volt igazgatója, Portik Tamás megrendelésére. 

Boros nemcsak egyszerűen együttműködött a rendőrséggel, de az első számú informátor is volt olajügyekben, amiért az Aranykéz utcai esetig már összesen hatszor próbálták megölni. Az általa szerzett információk alapján ugyanis addigra már számtalan eljárás indult ismert bűnözők ellen.

Személyes élményei vannak a 16 évvel ezelőtt történt robbanásról? Írja meg nekünk!