Colorado egyik ezer főt sem számláló kisvárosában nyílt meg az a hazafias hangulatú étterem, ahol szívesen várják Amerika szabad államának minden hazaszerető polgárát. Vigyázzon, mert a pincérnőknél fegyver van, amit nem félnek használni.

A Hooters a hazaszeretet érzelmeinek univerzumában született meg még egyszer, ahol a Shooters Grill nevet kapta, és csöcsös-faros jónők helyett nemzet- és önvédelmi fegyverhasználat intézményét vette arculatául. Az étterem a Hooters hiányos ruházatú pincérnőit cowgirl-szerelésbe alaposan beöltöztetett személyzettel helyettesítve, végigpásztázhatóan étvágygerjesztő, tradicionális amerikai fogásokat kínálva próbálja megvalósítani a haza fiainak álmait. Az alkoholfogyasztás mondjuk szigorúan meg van tiltva.

Az étterem még csak két hónapja nyílt, de figyelemre méltó tempóban növeli vendégeinek számát. Lauren Boebert, az étterem tulajdonosa szerint sikerük abban a szabadságban rejlik, amit vendégeiknek biztosítanak, utalva ezzel arra, hogy Colorado államban az éttermekben is bátran magánál tarthatja pisztolyát bárki, akinek fegyvertartási engedélye van. Az étterem persze nem csak ebben látja a nemzet hagyományainak tiszteletét, Boebert kiemelte, a vendégek azt is nagy örömmel veszik, hogy idebent nem kell feszélyezettnek érezniük magukat, ha például imádkozni szeretnének ebéd előtt.

„Shootersnek neveztük el, és a helyet puskákkal és Jézussal töltöttük meg″ – foglalja össze az étterem szellemiségét a tulajdonos, akinek keresztény barátai egyébként azt mondták, erről a névről nekik inkább egy sztriptízbár jut eszükbe. Annak érdekében, hogy ön ne már merjen kételkedni az erős hit jelenlétében, az étterem falára a biztonság kedvéért három nagy ezüst keresztet is felszereltek.

A bejárati ajtón előre figyelmeztetnek, annak ellenére, hogy a fegyvereket alapesetben inkább tokokba rejtve látják szívesen, ha a helyzet megkívánja, méltányolják a józan ész által vezérelt pisztolylövéseket is. Ilyen ez a veszélyes vadnyugat.

Ha ön még mindig azt hiszi, mindez csupán látszat, csak figyelje a tulajdonos szavait:

„A fegyverek valódiak és meg is vannak töltve; pontosan tudjuk, mit csinálunk. Előre sajnálok mindenkit, aki megpróbál betörni hozzánk” – biztosítja véresen komoly szándékairól a Summit Daily olvasóit a tulajdonos egy könnyed mosoly kíséretében.