Alix Tichelman elment a kuncsaft jachtjára, beadott neki egy halálos adag heroint, majd megitta a maradék borát, és lelépett. A hidegvérű luxusprosti utána hónapokig háborítatlanul éldegélt, mígnem egy hotelbe csalták, ahol őrizetbe vették, és most az egész világ azt nézi, milyen jó testű luxuskurva gyilkolta meg Forrest Hayest.

Los Angeles környékét – és lassan az egész világot – egy eszkortlány, Alix Catherine Tichelman tartja izgalomban. A 26 éves nő hamarosan azért áll bíróság elé, mert úgy tűnik, ő ölte meg az 51 éves Forrest Hayest. A férfi fontos embernek számított, a Google-nek, a Sun Microsystemsnek és az Apple-nek is dolgozott a Szilícium-völgyben – írja a Los Angeles Times.

Tichelmant július 4-én vették őrizetbe, 9-én pedig hivatalosan is meggyanúsították emberöléssel, protitúcióval és kábítószeres bűncselekményekkel.

De mi is történt?

A kaliforniai Santa Cruz egyik kikötőjében, Hayes jachtján találkozott a férfi a prostival még tavaly novemberben. A hajón volt biztonsági kamera, és ez kulcsfontosságúnak bizonyult.

A kamera ugyanis felvette, ahogy a buli hevében Tichelman elkészít egy adag heroint, felszívja egy tűbe, majd belövi Hayest. Hayes összeesett és elájult, túl sok volt ez neki. Már ez sincs rendben, de Tichelman utána úgy cselekedett, mint aki minden nap drogos hullák közt mozog: összeszedte a maradék drogot és tűket, majd átlépte a testet, hogy a maradék bort kihörpintse a poharából. Mielőtt távozott, a holttestet elrejtette, rendőri vagy mentős segítséget nem kért.

A nyomozás a november 23-i haláleset óta zajlott, de valamiért Tichelmant eddig hagyták szabadon mozogni, és csak azért vették őrizetbe, mert a Facebookja alapján úgy tűnt, készül elhagyni az államot. Az elfogásról a Wwtdd írta le, hogy a rendőrök kuncsaftnak adták ki magukat és egy hotelszobába csalták a nőt, ott fogták el. Később kiderült, a luxusprosti mintegy 200 fős ügyfélkörrel dolgozott. A nő csak akkor védekezhet szabadlábon, ha leteszi az 1,5 millió dolláros (341 millió forintos) óvadékot.