Az 58 éves Keith Gordon nem hosszú évtizedek végére vált gyakorlatilag teletetovált emberré, hanem csupán pár év leforgása alatt. Gordon azt mondja, a kényszerbetegsége miatt van az egész, hamar megszállottja lesz bárminek. Most, szétvarrva jobban érzi magát, mint valaha, de a családjának nagyon nem tetszik a dolog.

A most 58 éves, essexi Ketih Gordon 17 évesen tetováltatta magát először, de aztán megbánta fiatalkori lépését, ezért később 15000 fontot, közel hatmillió forintot költött arra, hogy leszedjék a tetoválásait.

Negyvenöt éves volt, amikor úgy döntött, ideje megállapodnia, feleségül vette fülöp-szigeteki barátnőjét, Lisát, akitől három gyereke is született. Teljesen klasszikus, kispolgári életet éltek egészen addig, amíg Gordonnak néhány évvel ezelőtt be nem kattant, hogy újra tetováltatnia kell.

„Erős bennem a megszállott-hajlam. Ha egyszer elkezdek valamit, akkor hamar a megszállottjává válok, és nem tudok vele leállni” – mondta Gibson az Extreme Tattoos című műsorban. A férfi kényszerbetegségben (tudományos nevé obszesszív-kompluzív megbetegedésben) szenved, ezzel magyarázza, hogy életében időről időre olyan periódusokhoz ér, amikor azt érzi, hogy muszáj valamit megtennie.

Így volt a házassággal és a gyerekvállalással is, és így volt pár évvel ezelőtt a tetoválási ingerrel is. Most, hogy szétvarratta a testét, különösen a fejét, nagyon jól érzi magát, jobban mint valaha.

„Nagyon szeretem, ha felhívhatom magamra a figyelmet. Nagyon szeretek különböző lenni, és nagyon szeretem, ha felhívhatom a figyelmet arra, hogy különbözőnek lenni oké dolog” – mondta a műsorban.

Egyedül a családja nem örül annak, hogy ennyire megváltozott a külseje. A felesége kínosnak érzi, ha a férjével kell az utcán mutatkoznia, a gyerekei szerint kicsit ijesztő az apjuk kinézete.

De Gordont ezek nem zavarják, ő ma már „Essex legkirályabbul kinéző csávója” saját bevallása szerint, és egy csomó pozitív megerősítést kap fiataloktól, hogy milyen lazán néz ki, mennyire jók a tetoválásai. Ahogy viszont egy járókelő megjegyezte, az 58 éves férfi, kopaszon, szürkés fejtetoválással, zöld pólóban pont úgy néz ki, mintha egy öreg teknős próbálna nyújtózkodni a péncéljában.