Amikor Cathrina McGhaw kivett egy házat a missourii Fergusonban, akkor nem tudta, hogy a házban korábban 12-20 nőt ölhettek és kínozhattak meg. A főbérlője az egykori feltételezett elkövető anyja volt. A nő végül nemrég kiköltözhetett a házból, de a főbérlő először nem akarta hagyni.

Maury Travis ügye a 2000-es évek elején nagyon felzaklatta a missourii Fergusont és a környékén. A 36 éves felszolgáló előzetes letartóztatásban ült, amikor felakasztotta magát, így sosem derült ki, hogy pontosan mit követett el, de a feltételezések szerint 12-20 nőt ölhetett és kínozhatott meg a házában.

Travis bomlott elméjű elkövető volt, az áldozatait először megkínozta, majd a pincéjében található, házi készítésű cellákba zárta, aztán, amikor rájuk unt, megölte őket, közben az egészet videóra vette. A rendőrség teljesen tehetetlen volt, nem tudtak a nyomára akadni.

Egészen addig kellett várni a letartóztatására, amíg Travis nem kezdett el kérkedni egy levélben egy helyi újságnak azzal, hogy megölt 17 nőt. Ezután tartóztatták le, és vették őrizetbe. Hivatalosan sosem gyanúsították meg a gyilkosságokkal, két rendbeli emberrablás miatt volt előzetesben, amiért a helyi törvények értelmében már akár halálbüntetést is kaphatott volna. Egy hónapnyi előzetes után viszont öngyilkos lett.

Travisnak volt egy pontos térképe arról, hogy hol vannak eltemetve az áldozatai, ezt is elküldte a levelében az újságnak, valamint a nyomozók a számítógépén is megtalálták a házi készítésű térképet. A térképen felül megtalálták a cellákat, és a kínzásokról és a gyilkosságokról készült felvételeket is, így valószínű, hogy ő volt az elkövető, annak ellenére, hogy az öngyilkossága miatt ezt hivatalosan sosem bizonyították rá.

Az ügy szép lassan elcsendesedett, a szörnyű emlékeket örző ház pedig megjelent az ingatlanpiacon – írja az ABC News. Idén márciusban egy Catrina McGhaw nevű nő vette ki a házat, az épületet Travis anyja hirdette.

McGhaw-nak fogalma sem volt róla, milyen házba költözött be, a bérléti szerződés megkötésekor sem hívták fel a figyelmét arra, hogy mik történtek a házban. Egészen addig gondtalanul élt a házban, amíg egy ismerősen meg nem nézett egy sorozatgyilkosokról szóló dokumentumfilmet, amiben szó volt Travisről is, és megmutatták az elkövető házát. Egyből felismerte az ismerőse házát, és megkérdezte, hogy tud-e a dologról.

Ekkor kezdődött McGhaw idén júliusig tartó hercehurcája, mert egyből ki akart költözni a házból, fel akarta bontani a bérleti szerződést, de a főbérlője ezt először nem engedte.

Végül St Louis-i földhivatal járt el az ügyben, ők békítették a feleket, McGhaw nemrég felbonthatta a bérleti szerződést.

„Eleinte a főbérlő nem akarta megengedni, hogy felbontsák a bérleti szerződést, de aztán beszéltünk vele, és végül belement a szerződésbontásba. Ebben az államban nem kötelező beszámolni a házak múltjáról. Néhány másik államban igen, de azok a szabályok is inkább az eladásokra vonatkoznak” – mondta a földhivatal vezetője Cheryl Lovell.