Megumi Igarasi annyira avantgárd, hogy egyszerűen nem képes őt értékelni a japán rendőrség. Miután 3D-technika segítségével mintát vett a vaginájáról, majd ebből kajakot készített, betelt a pohár, bevitték a rendőrök. Ő állítja, csak az a célja, hogy a prűd japán társadalommal elfogadtassa a női nemi szervet.

A Rokudenasikó néven alkotó japán Megumi Igarasi nagy művész, de ez nem érdekli a hatóságokat. A nőt őrizetbe vették egy perverz projektje miatt: 3D-kamerával feltérképeztette a punciját, majd a mintát elküldte rajongóinak, akik 3D-nyomtatóval ki is printelhették kedvenc alkotójuk nemiszervét – írja a Guardian.

Ehhez kapcsolódott egy mellékprojekt is, Rokudenasikó közösségi finanszírozásból akart pénzt szerezni ahhoz, hogy megépítse a saját punciladikját, ami voltaképp egy punci alakú kajak. Végül 30 rajongó válaszolt és szállt be pénzzel az ügybe, a citromsárga kajak pedig elkészülhetett. Ekkor azonban már a rendőrök is közbeléptek, bevitték a nőt az őrsre, mivel szerintük megsértette az obszcenitásról szóló japán jogszabályokat (egy olyan országban, ahol a manga még mindig ábrázolhat erotikusan kiskorúakat).

A 42 éves művésznő tagadja a vádakat: szerinte a 3D-nyomtatványok nem is obszcének, és nem a mintákért cserébe kapott pénzt. Úgy tűnik, márpedig 1 millió jent (2,2 millió forintot) kapott a mintákért. 

Igarasi nem először kerül bajba, korábban Decoman nevű munkájáért támadták. Ez a dekorált punci mozaikszava (a manko jelenti a vaginát, rövidítve manként is emlegetik), és egy tévés megjelenése alkalmával kifejezetten kérték, hogy mellőzze a kifejezést. Mindez azért van, mert a japán társadalom szerinte képmutató, és túlzottan elrejti a női nemiszervet.

Nem szerették a nő azon alkotását sem, amikor harcoló ólomkatonák kerestek fedezéket egy vaginában, de nem tetszett sokaknak a Fukusiman című mű sem, ami az atomkatasztrófa elhárításán dolgozó munkásokat helyezte érdekes kontextusba („egy tabu egy másik tabu tetején", ahogy Igarasi fogalmazott). És akkor az általa tervezett iPhone-tokokról még nem is beszéltünk. Meg a lámpaernyőről. Meg a diorámáról.