A 16 éves Jadát megerőszakolták, és ezt le is filmezték. Egyesek ezt humorosnak találták, de az internet jó oldala összefogott, és a Twitteren indított fényképes ellenhadjáratot.

Ahogy azt a hét elején már megírtuk, egy 16 éves amerikai lányt megerőszakolták egy buliban, majd az erről készült videófelvételt közzétették az interneten. Az eset után néhány netező abból csinált viccet, hogy lefényképezték magukat ugyanabban a pozícióban, amiben a videón a megerőszakolt lány látható.

Az ügy durván felhúzta az online közösséget és az amerikai sajtót is. Egy tévés interjúban Jada lelkésze azt mondta, nem ő volt az egyetlen lány, akit azon az estén megerőszakoltak. A houstoni rendőrség egyelőre annyit közölt, még nem történt letartóztatás az ügyben, de továbbra is nagy erőkkel nyomoznak.

Az interjú és az azt követő kép után egyre többen kezdtek el kiállni a nőkkel szembeni erőszak ellen. Ahogy a gúnyolódók, ők is képeket készítenek, és a közösségi médiát használják, hogy elmondják a véleményüket, ahogy a beágyazott twitteres képeken is látható.

Divat az erőszak?

Az elmúlt években elsőként az Indiában történt csoportos nemi erőszakok kerültek középpontba. Ezzel párhuzamosan kezdenek terjedni a tinik által elkövetett szexuális bűncselekmények is. A közösségi média virágzásának korában a különböző erőszakos bűncselekmények felvétele egyre elterjedtebb, így az sem ritka, hogy a fiatalok a nemi erőszakot veszik filmre, aminek közzétételével még tovább alázzák áldozatukat.