Vertek és éheztettek, majdnem halálra kínoztak egy hét éves kisfiút a Pennsylvania állambeli Greenville-ben – írja a New York Daily News. A kisfiú,akinek szenvedéseit saját anyja és nagyszülei okozták, úgy nézett ki, mint egy élő csontváz. Ha ételhez próbált jutni, megverték – mindössze kilenc kiló volt, amikor hatósági közbelépésre kórházba szállították.

A rémálomnak egy kutyáját sétáltató nő vetett véget, aki, amint meglátta a csontvázzá soványodott fiút még júniusban, szólt a hatóságoknak. „Úgy nézett ki, mint egy holokauszttúlélő” –  mondta John J. Piatek, Mercer megyei nyomozó a Tribune-Review-nak. „Minden alkalommal, amikor ételhez próbált jutni, övvel verték. A gyermekre szörnyű állapotban találtak rá, volt három tályogos foga, és csak kilenc kilót nyomott, amikor kórházba szállították. Majdnem belehalt az éhezésbe." Néha kapott egy kis törmeléket a tonhalból, amit a testvérei ettek, de gyakran, amikor nagyon éhes volt, elkapta a hátsó tornácon mászkáló rovarokat, és azokat ette meg. 

A rendőrség azóta letartóztatta a gyerek 28 éves anyját, Mary Rader-t, és a nagyszülőket, az 58 éves Dennis Beighley-t, és a 47 éves Deana Beighley-t. Érdekesség: a kisfiú apai nagyanyja korábban kétszer figyelmeztette a pennsylvaniai hatóságokat ex-menyének viselkedésére. Rader ugyanis eltiltotta volt férje családját a gyerektől, és más szempontokból is furcsán viselkedett a nagymama szerint. Amikor végül láthatta a kisfiút, teljesen ledöbbent. „Rettenetes volt. Egy kutyával sem lenne szabad megtenni, amit ezzel a gyönyörű kisfiúval tettek. Őket is éheztetni kéne, és megnézni, hogy tetszik nekik.”

A fiú két lánytestvére – 11 és 4 évesek – teljesen egészségesen néztek ki a hatóságok megérkezésekor. A kilenc éves bátyja alultáplált volt, de közel sem annyira, mint a hét éves fiú. Akiről a szomszédok azt mondták, a létezéséről sem tudtak, csak a másik három gyereket látták kint játszani a kertben. 

A kórház dolgozói azt mondták, sosem láttak még ilyen durva gyermekbántalmazást. Dr. Jennifer Wolford, a fiú egyik orvosa szerint az étel volt a legfontosabb gyógyszer, amit adhattak neki – mire kikerült a kórházból, 9 kilót szedett föl.