Abigail Hernandez 14 éves volt, amikor elindult haza az iskolából, és 15 évesen ért csak vissza otthonába. Kilenc hónap telt el meddő nyomozással, amikor a lány egyszer csak hazasétált. A nyomozás zajlik tovább, az FBI szerint valaki nem engedhette el a lányt. A család hallgat.

Vasárnap este nagy esemény történt egy család életében: Abigail Hernandez kilenc hónap után váratlanul hazatért. Ez nem lenne önmagában nagy esemény, csakhogy a lány a Gawker szerint most 15 éves. A New Hampshire-i Hernandezt utoljára tavaly októberben látták, amint elhagyja a középiskolát, aztán a rendőrség is eljárást indított az eltűnése miatt.

A visszatérés egyelőre nagy rejtély, a család nem akart beszélni róla Joseph Foster államügyész szerint. Az eltűnés és megkerülés közötti időben mindössze egyszer adott életjelet magáról: egy levelet írt édesanyjának. Ebből az tűnik ki az ügyben nyomozó FBI szerint, hogy a lányt fogva tarthatták, vagy legalábbis nem engedték vissza a családjához.

„14 évesen eltűnt kilenc hónapra. Ezt nem önként tette" – mondta Jane Young helyettes ügyész az esetről. Az indoka mondjuk elég furcsa: szerinte Hernandez csak egy gyerek, aki nem lett volna képes egyedül túlélni. Újabb adatok és infók akkor várhatók az ügyről, ha a New Hampshire-i rendőrség úgy dönt, azok nyilvánosságra hozatala segítheti a továbbra is folyó nyomozást.