Négyéves kora óta szeretett volna férfivé válni az a 25 éves cardiffi dj, Billy-Joe Newington, akinek nemsokára teljesen lezárul a nemkorrekciós folyamata. Már csak az van hátra, hogy férfi nemi szervet kapjon. Annyi a különleges a történetében, hogy tetovált nemi szerve lesz, mert a péniszhez az alkar bőrét kell használni, Newington karjai viszont teljesen szét vannak varrva.

„Akkor váltak igazán furává a dolgok, amikor tinédzser lettem. Tudtam, hogy a nők vonzanak, de nagyon összezavart, hogy közben meg azt gondoltam a férfiakról, hogy milyen jól néznek ki. Bele telt egy időbe, mire fel tudtam dolgozni, hogy miért vonzanak a nők, és miért a férfiak. Amikor megismertem Celynt, akkor elég hamar elmondtam neki, hogy mi van velem. Viszonylag korán kimondtam, hogy szeretem, amire ő azt válaszolta: „én még nem tudom ezt kimondani, de tudom, hogy amikor ki fogom mondani, akkor a személyed miatt foglak szeretni, és nem a nemed miatt”. Nagyon sokat jelentett ez nekem, hogy számára az a férfi vagyok, akinek érzem magam” – mondta a Daily Mailnek a 25 éves cardiffi dj, Billy-Joe Newington, aki most készül a nemváltó műtétsorozata utolsó felvonására.

Newington nem Billy-Joeként, hanem Connie-ként született, de már négyéves korában érezte, hogy nem a női test a megfelelő neki. Egy darabig próbálkozott azzal, hogy elfogadja magát nőnek, sőt egy ideig kifejezetten lányosan próbált öltözködni és viselkedni, hátha, de nem. Végül 15 éves korában előadta érzéseit az orvosának, aki felvilágosította, hogy transznemű. Ez nagy megkönnyebbülést hozott neki, nem sokkal később a családjának is elmondta a dolgot, azóta pedig mindig férfi ruhákban jár, egy bristoli klubban kezdett egyl dj-skedni, ahol nem csinált titkot abból, hogy transznemű. Így ismerte meg néhány évvel ezelőtt a menyasszonyát, a fent említett Celynt, akivel a nemkorrekciós műtétek után a házasságot tervezik.

Két évvel ezelőtt kezdett el tesztoszteront szedni, nemrég megvolt a kettős masztektómiája, már csak az van hátra, hogy péniszt kapjon, amire már nem kell sokáig várnia. „A legtöbb ember első kérdése, hogy tudok-e majd ejakuálni, amire az a válasz, hogy nem. Viszont orgazmusom lesz majd. Ha nem lehetne, akkor nem is vágtam volna bele a műtétbe. [...] Erekcióm is lesz majd, kétfajta megoldás is létezik erre. Az egyik, hogy egy szívószálnak kinéző dolgot vezetnek a péniszbe, amit egy, a hereimplantáumok helyére helyezett pumpával lehet felpumpálni. A másik, hogy egy hajlékony fémrudat raknak be, ami megkeményedik, ha egy vegyszert fecskendeznek be” – mondta a dj.

Egy igazán különleges dolog van a történetében, mégpedig az, hogy tetovált pénisze lesz majd. A pénisz törzést ugyanis az ilyen műtéteknél általában az alkar bőréből szokták kialakítani, jellemzően a másik karéból, mint amivel az ember egyébként ír. Newington jobb kezes, így a bal alkarját használják majd a műtéthez. A bal alkarja viszont teljesen szét van varrva, így a pénisze is tetovált lesz majd.

„Az első műtét során megcsinálják majd a pénisz törzést, aztán a másodikban a pénisz fejét, és behelyezik a hereimplantátumokat, a harmadik műtét során hosszabbítják meg a húgycsövet és akkor távolítják majd el a méhemet is” – mondta a beavatkozásokról.