Az északír nő évekig volt munkanélküli és élt minimálbéren, inkább segít a sorstársainak a megnyert pénzből, mintsem elköltené.

26 millió angol fontot (10,3 milliárd forintot) nyert egy brit nő a lottón, de úgy döntött, inkább csak a töredékét tartja meg ennek – írja a Mirror. Az északír Margaret Loughrey tavaly decemberben nyert a EuroMillionson, és már most ott tart, hogy a nyereménye felét elosztogatta, és mindössze a huszonhatod részét tervezi megtartani.

A nő története pedig eleve meseszerű: heti 58 fontból (23 ezer forintból) élt eddig és épp a helyi munkaügyi központból tartott hazafelé, amikor feladta a szelvényt. Mivel tudja, mi az a szükség, ezért adja olyanoknak a nyeremény oroszlánrészét, akiknek ez a pénz sokat jelenthet. „A fél felnőtt életemet munkanélküliként töltöttem, a másik felét minimálbéren, szóval én csak tudom elég jól, milyen kemények tudnak lenni ezek a dolgok" – nyilatkozta.

Azért a jövőjére is gondolt: kilenc céget gründolt május óta, persze mindegyiknek ő az igazgatója (hatot mindössze a múlt héten iktattak be a cégjegyzékbe). Nagy terve, hogy egy északír kisvárost felvirágoztasson és becsábítsa oda a turistákat, ezzel is munkahelyeket teremtve, ami a fő célja a lottónyertes jótevőnek.

A hirtelen jött vagyon könnyen megkeserítheti a nyertesek életét. Nagyon sokan haltak már bele a nyereményükbe. Volt, akit megöltek, volt, aki halálra itta magát, volt olyan, aki elszegényedett és öngyilkos lett. Olvassa el a leghírhedtebb eseteket!