Egyre jobban hasít a vaginák átszabásának trendje, ám aki azt hiszi, megfáradt MILF-ek igazíttatják fiatalosra nemi szervüket, az nagyot téved. A hüvely, a kisajkak vagy a szeméremdomb átoperáása ugyanis a 18-24 éves korosztályban a legnépszerűbb.

Aggasztónak érzik a szakértők, hogy egyre több, tinikorból alig kinőtt fiatal lány fekszik sebészkés alá, mert rondának találja a nemi szervét, írja a Daily Mail.

A brit egészségbiztosítási intézet adatai szerint a kisajak-plasztikák száma megötszöröződött 2001 óta, aminek a legfőbb oka, hogy a pornófilmek és retusált képek hatására a nők nagy részének már fogalma sincs arról, hogyan néz ki egy átlagos női nemi szerv. Ezt bizonyítja egy, a Queenslandi Egyetem által végzett kutatás is. A résztvevők közül azok, akiknek átszabott vaginákat mutattak, később már azokat tekintették normálisnak, a plasztikázatlanokkal szemben.

Mivel ezeknek a beavatkozásoknak az esetek túlnyomó részében nincs egészségügyi oka, mindössze esztétikai, a kutatás célja az volt, hogy megtudják, miért torzult el ennyire a nők elképzelése saját testükről.

„A retusálás, a normál női nemi szervek ritka megjelenése, a szőrtelenítési divat miatt egyre jobban láthatóvá váló nemi szervek és az általános tabu, ami a nemi szerveket és azok látványát övezi, mind hozzájárul ehhez” – mondja a kutatás vezetője, Claire Moran.

18-24 éves korosztály emellett más plasztikai eljárásokra is rá van izgulva, a legnagyobb érdeklődés a mellnagyobbítást, orrplasztikát és a zsírleszívást kíséri, derül ki a Transform internetes térképe, a Brits, Boobs and Botox alapján.