Van az úgy, hogy néha feldühödünk rokonaink viselkedésén, de jó, ha tudjuk, minden családban akadnak ellentétek. Vannak, akik a problémákat megbeszélik, és ugyanúgy vannak, akik üvöltöznek egymással, de minden ember másképpen próbál dűlőre jutni szüleivel: a hongkongi Chau Hoi-leung például megfőzte őket vacsorára.

A 30 éves Chau Hoi-leung (ez egy férfi név) sokat veszekedett szüleivel. Azzal vádolta őket, elhanyagolják őt, amiért azt mondták neki, nem akarják többé fizetni lézengését, keressen munkát és kezdjen életet, így a 65 éves Chau Wing-ki (ez az apa) és a 62 éves Siu Yuet-yee (ez meg az anya) valószínűleg azt hitték, fiuk végre ki szeretne békülni velük, amikor egy nap vacsorázni hívta őket át – feltételezi a Mirror.

Sajnos tévedniük kellett, mert a fiú hongkongi lakásában nem vacsora fogadta őket, hanem őket fogadták vacsoraként: a fiuk egy barátja, a 36 éves Tse Chun-kei társaságában meggyilkolta, feldarabolta, majd elkészítette a szüleit vacsorára egy kis rizskörettel.

A rendőrség akkor szerzett tudomást a történtekről, amikor maga a gyilkos tett bejelentést a gyanú elterelése érdekében szülei eltűnéséről, mondván, hogy neki azt mondták, elutaztak, de azóta nem adtak hírt magukról. A rendőrök valamiért mégis gyanút fogtak, és átkutatták Hoi-leung lakását, ahol a padlón száradó vércseppeket kerülgetve egy hűtőben meg is találták az eltűnt szülők fejét, majd további, kisebb hűtőkben további, kisebb testrészeiket is. Ami sajnos már nem fért bele a hűtőkbe, azt leleményes fiúk jól besózták és ételhordó dobozokba tették. 

Hoi-leung, a főszakács állította, hogy nem volt magánál, amikor elkövette a gyilkosságot, de a nyomozók bizonyítékai szerint a két férfi már három hónapja készült a vacsorára, előre megvásároltak szépen mindent, a késekkel, hűtőkkel és a mikrohullámú sütővel együtt. 

A tárgyalás jelenleg is zajlik a véres szakács és kis kuktája ügyében.