Cassidy Stay családját tavasszal végezte ki a 15 éves lány volt nagybácsija a család otthonában. Két felnőtt és négy gyerek halt meg a mészárlásban. A 15 éves lány nem tört össze, Harry Potterrel tartotta magában a lelket. Annyira meghatotta J.K. Rowlingot, hogy az írónő kézzel írt levelet küldött neki Albus Dumbledore stílusában.

Idén tavasszal a 33 éves Ronald Lee Haskell gyakorlatilag kivégzett egy családot a texasi Springben. Magát FedEx-futárnak kiadva becsöngetett a Stay-család házába, és a szülőket kereste. A szülők nem voltak otthon, csak a gyerekek, úgyhogy Haskell elment.

Nem sokkal később visszatért, ekkor az egyik gyerek felismerte a hangját, rájött hogy a balhés ex-nagybácsija áll az ajtóban. A férfi végül belökte az ajtót, és megvárta, hogy a szülők hazaérjenek. Majd, amikor otthon volt az egész család, felszólította őket, hogy feküdjenek arccal a föld felé, ezután mindenkit kivégzett. Két szülőt és négy gyereket. Egy gyerek, a 15 éves Cassidy Stay csodával határos módon túlélte a mészárlást. A kislány halottnak tettette magát, majd, amikor a támadó elindult, hogy feltehetően más, a környéken lakó rokonokat is lemészároljon, azonnal kihívta a rendőrséget, így minden bizonnyal megmentette péládul a nagyszülei életét – írja a Daily Mail.

Később kiderült, Haskell azért végzett a családdal, mert a volt feleségét, Cassidy Stay anyjának a testvérét kereste, akit tavaly menekítettek ki Stayék a rendszeresen balhézó, iszonyú aggresszív férfi karmai közül, és segítettek neki új életet kezdeni Texasban. A volt férjnek ez nem tetszett, elindult megkeresni a volt feleségét, aminek az lett a vége, hogy kivégezte egykori sógorait és a gyerekeiket.

Cassidy Stay nem tört össze, hanem a mészárlás után három nappal már egy nyilvános beszédben köszönte meg a környékén élőnek a támogatást. Beszédében a Harry Potter harmadik részéből idézett, méghozzá az iskolaigazgató, Albus Dumbledore szavait. „A boldogságot a legsötétebb időkben is meg lehet találni, ha az ember nem felejt el fényt gyújtani” – mondta Cassidy Stay.

Ez a mondat teljesen lenyűgözte az internet népét. Először egy gyűjtés indult a lánynak, hogy megkönnyítsék a további életét, jelenleg már 394 ezer dollárt (kb. 92 millió forint) adakoztak össze az internetezők. Emellett indult egy Facebook-csoport is, ami azt a célt tűzte ki, hogy a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling találkozzon Cassidy Stayjel. Az oldalt nagyjából 7000 ember lájkolta, és a dolog híre eljutott az irónőhöz is, aki ugyan nem találkozott a lánnyal, de nagyon jó meglepetést talált ki neki.

„Ma délután beszéltem Cassidy egyik barátjával, aki megerősítette, hogy J.K. Rowling írt neki egy levelet, kézzel, lila tintával, Dumbledore stílusában” – írták a Facebook-oldalon kedden.

A levélen felül Rowling küldött egy dedikált példányt is a harmadik Harry Potter-könyvből, abból, amiből Cassidy Stay a beszédében idézett, ezen felül küldött neki egy varázspálcát is, valamint egy sikeres felvételról szóló értesítőt a Roxfort varázslóiskolába.

Az ismerősök szerint Cassidy Stay szuperizgatott lett a levéltől – írja a Chron.com. J.K. Rowling stábja megerősítette, hogy az írónő valóban küldött levelet, de annak tartalmáról azt mondták, hogy természetesen csak a lányra és az írónőre tartozik.