A vád szerint iPhone-ja beépített asszisztensétől kért tanácsot egy floridai férfi: megölte a szobatársát, és nem tudta, mit csináljon a holttesttel. Utóbb kiderült, mindegy, mert már azelőtt letartóztatták, hogy meglett volna a hulla. És valószínűleg nem is övé a kép, csak viccesnek találta. Az viszont biztos, hogy a telefonnal zseblámpázott, miközben elrejtette a holttestet.

A floridai Pedro Bravo 2012-ben összeveszett lakótársával, Christian Aguilarral, és megölte. Eddig sajnos nem annyira szokatlan a történet, de Bravo tárgyalásai most zajlanak, és érdekes részletek derülnek ki – írja a Drum.

Például, hogy a 20 éves férfi telefonján volt egy kép, amely egy telefonkijelzőről készült screenshot. Az látszik rajta, hogy valaki segítséget kér az iPhone beépített asszisztensétől, így: „el kell rejtenem a szobatársamat”. A Siri nevű program erre azt kérdezi, „milyen jellegű helyet keresel? Mocsár, tó, fémöntőüzem, szeméttelep?”. Itt láthatja a tárgyalás azon részét, ahol megmutatják a képet.

Ez persze nem igazolja, hogy Bravo ezt kérdezte a telefonjától – a videón az ügyvédje hangsúlyozza, hogy másik szolgáltatónál van előfizetése, később pedig azt is tisztázták, hogy a gyilkos telefonján nem volt Siri. Volt viszont zseblámpa-alkalmazás, amellyel a lakótárs eltűnésének éjjelén több mint 48 percig világított, a cellainformációk pedig ellentmondtak Bravo arról szóló állításainak, merre járt akkor. Szóval mégiscsak szolgál bizonyítékokkal a telefon, de a screenshot valószínűleg a Facebookról származik.

Aguilar holttestét egyébként sekélyen elhantolva találták meg 2012 októberében, de két héttel azelőtt Bravo már előzetesbe került. Egyelőre úgy tűnik, hogy a két férfi akkor verekedett össze, amikor éppen egy boltba készültek, hogy megvegyenek egy Kanye West cd-t. A vád szerint Bravo végül megfojtotta Aguilart, amit Bravo tagad.