Régóta tervezhette az öngyilkosságot Cs. László, az a 43 éves kiskunmajsai férfi, aki július 29-én, lábprotézise és mankója nélkül, rejtélyes körülmények között tűnt el otthonából. A férfit napokig hiába keresték, holttestét szerda reggel találta meg egy helyi polgárőr. A rendőrség és a hozzátartózóktól úgy tudjuk, valószínűleg öngyilkos akart lenni.

A féllábú férfi testét – aki korábban protézise és mankói nélkül tűnt el otthonából – egy bokros területen, egy csatorna partfalába vájt gödörben találta meg szembe szomszédja, az egyébként polgárőrként dolgozó Kőszeghy Károly.

„Hatalmas bűzre panaszkodtak a környékben lakók, azért indultam arra felderíteni a környéket. Elég sokáig kellett keresgélnem, mire megláttam mintegy 500 méterre az otthonától, a bokros részben a ráomlott homok alatt a holttestet, csak a feje látszott ki a  földből. Valószínűleg beásta magát és magára omlasztotta a falat" – mondta el a Velvetnek a polgárőr, aki azonnal értesítette a hatóságokat. Délutánig tartott a helyszínelés. Úgy tudjuk, a rendőrség öngyilkosságra gyanakszik.

A szomszédok elmondták, a férfi motorbalesetben vesztette el az egyik lábát, azóta visszahúzódóbb lett, magának való, nem élt közösségi életet, és nem nagyon beszélgetett.

Felkerestük a családot is, akik nem kívántak elárulni több részletet, de szerintük semmilyen jel nem utalt az öngyilkosságra. A helyszínelés során idegenkezűségre utaló jelet vagy nyomot nem találtak. Értesüléseink szerint a férfi már korábban kijárhatott a telkük mellett húzódó csatornához, hogy megássa magának a gödröt, amelyben később halálát lelte. 

Csak órákkal később vették észre, hogy eltűnt

Információink szerint a család az eltűnést július 29-én délután jelentette be, aznap korábban senki nem látta, így az is lehetséges, hogy már előző éjszaka eltűnt.

Egy, a helyszínelésen részt vevő informátorunk szerint a hatóságok szerint az a legvalószínűbb, hogy a férfi már korábban kijárt a telkük mellett lévő területre és megásta magának azt a  gödröt, amelybe a végzetes napon belefeküdt, és valamilyen módon, magára omlasztotta:  

„Korábban is kereste már a család, de erre a részre nem láthattak be, másrészt pedig teste jó részét agyagos homok fedte, így nem is lehetett nagyon észrevenni. Egy bozótos rész mögött a domboldalon egy nagyon mély árokban vájhatta magának a gödröt. Olyan puha ott a föld, hogy egy gyerek is könnyűszerrel áshatott volna. A helyszínen azt találgatták, hogy a kivájt gödörbe farral bemászhatott és a puha agyag homokot magára omlaszthatta, a halálát fulladás okozta. Valószínűleg 10 perc alatt megfulladt" – részletezte informátorunk, aki szerint az is lehetséges, hogy mire észrevették, hogy eltűnt, már halott volt. 

Műlábát otthonhagyta

Amikor eltűnt, nem volt nála sem a mankója, sem a lábprotézise. Kőszeghy Károly polgárőr szerint Cs. László a segédeszközök nélkül is eljuthatott a helyszínre. „Úszómester volt korábban, ezért erős fizikumú férfi volt. Akár fél lábon is meg tudott tenni pár száz métert, de az is lehet, hogy egy botra támaszkodott" – találgatott.

Kerestük a helyi rendőrséget is, hogy pontosan mikor, és milyen körülmények között hunyt el a férfi, de a részleteket firtató kérdéseinkre nem kaptunk választ.  „A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit" – írták a Velvet érdeklődésére. Rendőrségi forrásból úgy tudjuk, hogy öngyilkosságként kezelik az esetet, mivel semmilyen bűnjelet nem találtak, ami miatt felmerülhetett volna az idegenkezűség.