A svéd írónő lement az altemplomba, hogy anyagot gyűjtsön egy középkorban játszódó regényéhez. Összeállt a fejében a viking szerelmi háromszög, de közben talált egy rakat emberi csontot, ami IKEA-zacskókban porosodott évek óta. Fel van háborodva a halottakkal való bánásmód miatt, bár a csontokat lehet, hogy beleszövi a történetébe.

Kicki Karlént nem feltétlen eddigi erotikus regényei tették ismertté, hanem az, hogy felfedezett egy csomó emberi csontot néhány IKEA-s bevásárlótáskában. Az írónő kiakadt azon, hogy a Kläckeberga nevű délsvéd templom felújítása közben talált kb. középkori csontok évekig a zacskókban porosodtak, holott azok emberi maradványok, tisztelettel kéne bánni velük. A Local szerint azonban Karlén lassan túllép az emberiességi kérdéseken, mivel már az új könyvébe lát muníciót a témából.

„Ott lent voltam, és kutatásokat készítettem a következőkönyvemhez" – mesélte az Erotika a teleholdnál szerzője. Szerinte a maradványok a viking korból származnak, ezeket elemezgette az altemplomban, és arra jutott, elég jó alapanyag lenne mindez egy könyvhöz (elemezgetés közben találta meg a csontokat is). A könyv pedig miről másról is szólhatna, mint egy viking szerelmi háromszögről...

Persze a csontleletek esetét sem tudta annyira könnyen elfelejteni. „Természetesen dühít. Nem igazságos, hogy embereket csak így hátrahagynak, egy élet egy értékes és jelentős dolog. TÚl sok ember felejti el ezt manapság" – mondta feldúltan a halottakról. A csontokat eredetileg, még öt éve kiásó régész azt mondta a Localnak, nem érti, miért nem lettek újratemetve a holtak. Mindenesetre az írónő viking témájú könyvébe vélhetően a csontok is bekerülnek majd. Legalábbis Karlén szerint van esély erre.