Nana Sophie az igazi szuper(déd)nagyi: októberben már 105 éves lesz, de rendületlenül tolja a kontentot az internetre. Használja a Facebookot, a Twittert és az Instagramot, és nem unalmas tartalmakkal tölti meg, hanem sziporkázó humorral. Ő a közösségi oldalak jelenlegi legidősebb felhasználója, na meg a legszórakoztatóbb.

A marylandi Nana Sophie októberben tölti be a 105. életévét, magyarán korábban született, minthogy megtörtént volna a Titanic katasztrófája. A News.co.au szerint az idős asszony nem ezért akkora szám, hanem mert ő a világ legidősebb közösségimédia-felhasználója. A Chesapeake Cityben élő hölgy nem szórakozik, egyszerre van fent a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon is.

Lánykori nevén Sophie Ferrarának veseproblémái vannak, ezért nem sokat tud már mozogni. Talán emiatt is jut több ideje tolni a posztokat. A News szerint tipikusan a rajongását osztja meg másokkal: hogy mekkora szurkolója a New York Rangers hoki- és a Knicks kosárlabdacsapatának. A divatos Throwback Thursday, azaz a visszaemlékezés csütörtöke sem múlt el nála nyomtalanul, múltkor egy 1930-as szelfit osztott meg (ld. az alanti képet). A 105. szülinapot is várja, erre a következőt írta ki: „2 hónap visszaszámlálás, amíg #105éves leszek, nehéz elhinni #remélemmegérem #szülinap #öregkor #szexi #százéves".

Statisztikailag meglehetősen jól áll: 10 ezer Facebook-követőt szedett össze 2010 óta, de a célja a 25 ezer. Egész későn fedezte fel a netet, de aztán a Világháló magával ragadta. Dédunokáit, a 15 éves Joseph és a 12 éves Dylan Scuderit kérte meg, hogy tanítsák meg kezelni a rendszereket. Sophie néni amúgy 2010 óta rekorder, addig a 104 éves korában elhunyt angliai Ivy Bean volt a csúcstartó, neki 56 300 követője volt.

Sophie Ferrara azért mégiscsak 105 lesz, az alábbi nyilatkozat mutatja: „Én nem hívom ezt Facebooknak, Twitternek vagy Instagramnak, hanem mindezt 'a számítógépnek'". Hozzáfűzte, szeret emberekkel kapcsolatba lépni, főleg ha azok törődnek is vele és a családjával. Azt mondta, jó látni, hogy még vannak jó emberek a világban. Állítása szerint amíg bárkit is érdekel, addig posztolni fog folyamatosan.

A humora sem hagyta el, menő pólókban szokott pózolni, pl. „1909 klasszikus" feliratúban, vagy „így néz ki 10234", na meg olyan is előfordult, hogy Télapónak öltözött. Most projektet indított, hogy pénzt gyűjtsön egy kerekesszékre, amivel végre ki tud mozdulni az ágyból.