Halálos fejlövést kapott Charles Vacca, aki az automata lőfegyverek örömeit mutatta be egy kilencéves lánynak. A lőtér ügyvezetője szerint a kilencéves lány épp belefért a korhatárba.

Charles Vacca nem volt túl elővigyázatos ember, legalábbis abból ítélve, hogy hétfőn jó ötletnek tartotta, hogy kivigyen egy kilencéves lányt egy arizonai lőtérre, és megtanítsa, hogy kell uzival lőni. A 39 éves férfi tanítgatását le is kamerázták a lány szülei – írja a NY Daily. Vacca akkor kapta a halálos fejlövést, amikor a lányt megkérte, tartsa az automata fegyvert a feje fölé, ami ekkor véletlenül elsült. Vaccát még kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni az orvosok.

Charles Vacca 18 hónapja dolgozott oktatóként. „Szörnyű hír, olyan volt nekünk, mint egy testvér” – gyászolt a lőtér ügyvezetője, Sam Scarmodo, aki azt is elmondta, hogy van egy bizonyos korhatára annak, ki próbálhatja ki a fegyvereket, de a kilencéves lány még belefért. Scarmodo azt is hozzátette, hogy ez a lőtér 13 éve áll a rendelkezésére azoknak, akik akár nagy teljesítményű fegyverrel szeretnének lövöldözni, és eddig egy karcolása sem lett tőle senkinek.

A videóban az a különösen érdekes, hogy Vacca azt is mondja rajta, hogy a fegyvert mindig lent kell tartani, hogy ne lehessen probléma, aztán az első lövés után simán hagyja, hogy a lány átállítsa az uzit automatára. A lőtér hétfőn bezárt, de csütörtök óta már újra látogatható.