Nemcsak az arcot lehet lefagyasztani az injekciókkal, hanem egy csomó minden mást is. Például a hónaljnál a verejtékmirigyeket, a medenceizmokat a fájdalommentes szexuális élet érdekében, de a gyomorszövetet is. Utóbbival egy angol lány súlyos gyomorproblémáit kezelték. A botoxnak hála már képes szilárd ételt enni.

Nem csak a ráncokat lehet kisimíttatni a botox injekciók csodájával, a bénító kezelésekkel meg lehet szüntetni az izzadást, a fejfájást, és a fájdalmas szexuális élet is orvosolható. De ez még mind semmi. A Daily Mailnek hála megtudtuk, hogy a gyomorszöveteket is le lehet fagyasztani, ha valakinek nem marad meg a szilárd táplálék a szervezetében.

A 25 éves Jade Nockot kezelik sikeresen botoxszal, hogy végre ne fogyjon tovább. Az angliai lány képtelen volt megemészteni a szilárd táplálékot, és a folyadék sem maradt meg a gyomrában. Az orvosok anorexiára gyanakodtak, és félre is kezelték Nockot. Meggyőzték, hogy betegsége csupán elméjének egy gonosz szüleménye, és nem fizikai problémáról van szó. Szépen beutalták pszichiátriai kezelésre, hogy kiűzzék a fogyás gondolatát az agyából.

De a módszer nem vált be, a 25 éves lány egyre csak fogyott, három hét alatt 20 kilótól szabadult meg. A torkán ledugott csővel próbálták táplálni, de mindhiába. Ekkor merült fel, hogy talán mégse testképzavarról van szó. Jade Nock egy ritka betegségben szenved, ami meggátolja, hogy a szilárd táplálék megmaradjon a gyomrában. Ekkor jött a szikra, hogy van megoldás. A szakemberek két lehetőséget ajánlottak az angol lánynak: vagy egy pacemakerszerű eszközt kell beépíteni a gyomrába, vagy botox injekciókat kaphat. Az utóbbi opciót választotta, és láss csodát, működött a mechanizmus. A botoxkezelés után képes volt rendesen enni. A műveletet félévenként kell megismételni, aminek köszönhetően már stabilan 44 kilogramm a lány súlya.

Aki eddig elítélte a botoxot, mint Jennifer Aniston, gondolja át újra, mert nem csak fiatalodást lehet elérni vele. Gyakorlatilag bármely izmot képes lebénítani, ami több területen is hasznos lehet. Az izzadás is csökkenthető,  persze nem akkor kell a beavatkozáshoz fordulni, ha nyáron, 40 fokban folyik rólunk a víz. Rengeteg erősen verejtékező páciens életét könnyítheti meg a botox, a hónaljba, talpba, tenyérbe injekciózva.

A fájdalomcsillapításra is alkalmas, a megfelelő idegek béníthatók le a botoxszal. A fentieken kívül pedig a nők szexuális életén is javíthat. Egyes nőknek eszméletlen fájdalommal járhat a szex, mivel képtelenek ellazítani az izmaikat. Ilyenkor a vaginába injekciózzák a botoxot, ami elernyeszti a test alsóbb tájékát, és az aktus is fájdalommentes lehet. Aki még mindig csak a puffadt viaszbábukat látja maga előtt a botox szó hallatán, az gyorsan verje ki Nicole Kidman fejét az emlékezetéből, és gondoljon arra, milyen széleskörű a bénító injekció felhasználása, ami rengeteg ember egészségügyi gondjait oldhatja meg.