Ön mit szólna, ha kapna egy fotót a napközis bölcsiből, hogy a gyerekét odaszigszalagozták a kiságyhoz? Ezt a sokkot kellett átélnie egy texasi párnak, ráadásul az intézmény vezetője is hárított. Persze csak addig, amíg meg nem mutatták neki a fotót. Per lesz a dologból.

Egy bölcsődében és óvodóban kötelező gyakorlatnak számít a mai napig az ebéd utáni szunyókálás, így működik a texasi Heart2Heart Day Montessori Academy is. A napközis placcra bízta hosszú ideig a gyereküket a Galbraith házaspár, aztán az intézmény egy dolgozójától kaptak egy fotót, ami után nemhogy kivették a hároméves gyereket onnan, de be is perelték az Academyt. A gyereket ugyanis hozzászigszalagozták a hordozható kiságyához, hogy aludjon már. A fotót küldő dolgozó szerint egy kislányon is ezt a módszert alkalmazták – írja a News.co.au.

A dolgozó ezt annyira nem látta emberséges megoldásnak, hogy felmondott, és a Gyermekvédelmi Szolgálatokhoz fordult. Kristi Galbraith elmondta, még a zsigerei is belesajogtak a lelkiismeret-furdalásba, hogy nem vette észre, mi folyik az intézményben. Amikor a panaszukkal a napközi vezetőjéhez, Pamela Deckerhez fordultak, a nő a vállát vonogatta, csak a fotók bemutatása rázta meg. „Miután elmondtam neki, hogy megvannak nekünk a fotók, összetört egy ponton, és elkezdett bocsánatért esedezni, és elismerte, mit tett" – mondta az anyuka.


Nagyobb térképre váltás

Ráadásul a szülők más szülőket is értesítettek a történtekről. Kiderült, hogy sok gyereket szomjasan vittek haza innen, ugyanis a gondozók nem adtak nekik inni, hogy ne kelljen olyan sűrűn pelenkát cserélniük. Egy másik anyuka is jelentkezett közben azzal, hogy az ő gyerekét is rögzítették az ágyához. Az igazgatónak innen már nem volt menekvése, mindent beismert, és élete leghülyébb dolgának írta le, hogy ilyet tett a gyerekekkel. Ettől függetlenül szerinte túlzás az, hogy Galbraith-ék 200 ezer és 1 millió dollár közé teszik az erkölcsi kárukat, és ezért perelnek.

A család ügyvédje, Jeff Rasansky levonta a nagy következtetést is, miszerint a szülők gyakran anélkül hagyják a gyerekeket ilyen napközis otthonokban, hogy tudnák, hogy fognak velük bánni ott a dolgozók. Persze a szülő nem tehet mást, mint megbízik bennük.