Sajnos megvan a jegesvödör-kihívás első áldozata, de emellett emberek tucatjai sérülnek meg a mutatvány közben.

Van, akinek a fejére esik a vödör, más hatalmasat esik, vagy épp felgyújtja magát a mutatvány közben. Sőt, már halálos áldozata is van az új őrületnek. A jótékonysági kezdeményezés kezd elfajulni. 

A jótékonysági játék lényege, hogy az emberek leöntik magukat egy jó nagy vödör vízzel, de a jeges víz nyakba zúdítása mellett arról is szól, hogy 100 dollárt adományozzanak az emberek a beteg gyerekeknek – pontosabban az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) nevű betegséggel foglalkozó jótékonysági szervezeteknek.

Minden jel arra utal, hogy megvan az első halálos áldozata a jegesvödrözésnek: egy 18 éves skót fiú ugyanis belefulladt egy bányatóba, miután részt vett a jegesvizes kihívásban. Cameron Lancaster 25 méter magasról ugrott a vízbe, a skót kisvárosban kedvelt bátorságpróba a fiatalok körében a "halálugrásként" is emlegetett mutatvány, de a fiatal szervezete valószínűleg nem bírta, hogy közvetlenül előtte még részt vett az "Ice Bucket Challenge" nevű játékban, amikor nyakába borítottak egy vödör jeges vizet. A kihívás után ugrott, és meghalt. 

Akiknek nem sikerült

Igen, van egy-két vicces balul elsült kísérlet is, mint például a nőé, aki úgy gondolta, jó ötlet lovon ülve nyakon borítani magát. Nem volt az.

Sőt, az a férfi sem túl vicces, aki egy konföderációs zászlót tart a kezében, miközben valami gyúlékony anyaggal meglocsolja a fejét, majd felgyújtja magát. Hiába borították nyakon, a lángok tovább égtek: 

Amerikában pedig tűzoltókat ért áramütés a kihívás kiitelezése közben. Nagyszabású jegesvödör akciót akartak prezentálni, amikor egy létrán felfelé mászva véletlenül hozzáértek a vezetékhez. Az eredmény: 4 sérült, közülük ketten súlyosan.

Persze, van olyan mutatvány, ami annyira el lett rontva, hogy jókat mosolyog az ember, de arról már itt sem szól a fáma, hogy ki mennyire sérült meg: 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!