Claudio Vieira de Oliveira egy veleszületett ízületi betegség miatt fordítva látja a világot. Végtagjait hajlítva tartja és feje is kicsavarodott, mégis teljes életet él. Még az orvosok is lemondtak róla, ő viszont nem adta fel. Most 37 éves.

A brazil Claudio Vieira de Oliveira végtagjai egy veleszületett ritka ízületi betegség miatt rendellenesen fejlődtek és kicsavarodtak. Kezét szinte egyáltalán nem tudja használni. Feje pedig hátracsavarodik. Betegségének borzalmai ellenére viszont boldog és képes teljesen önállóan ellátni magát. A történetről a Daily Mail számolt be. 

Mikor Oliveira megszületett, az orvosok azt jósolták, hogy a másnapot se éri meg, és édesanyja inkább ne táplálja a csecsemőt, ő már úgy is halott, semmi esélye a túlélésre. A beteg fiú édesanyja viszont nem hallgatott a szakemberekre, nem adta fel. Oliveira már betöltötte a 37. életévét és saját bevallása szerint kiegyensúlyozott az élete. Képes egyedül gépelni, írni, felvenni a telefont, bekapcsolni a tévét. Sőt a napi teendők mellett még egyetemre is járt, könyvelői diplomát szerzett a Feira de Santana Állami Egyetemen. Életét annak szenteli, hogy lelkesítő beszédeket tart és igyekszik bebizonyítani, hogy szörnyű betegsége ellenére is lehet boldog.