Egy amerikai férfi először 180 km/órával hajtott neki a szalagkorlátnak, majd meg is fojtotta barátnőjét, sőt a lány fejére is ült. Az ügyben most hoztak ítéletet. A 21 éves férfit 56 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, legkorábban 28 év múlva szabadulhat.

A szörnyű eset még 2012 decemberében történt, ítéletet viszont csak most hirdettek, amiről a Lancester online tudósított. Az amerikai férfi szinte folyamatos terrorban tartotta barátnőjét, a 17 éves Samantha Hellert. Ha dühbe gurult, fenyegette, de volt, hogy mérgében át is hajtott Heller lábfején. A lány ennek ellenére nem hagyta el.

A családja kedves, vidám lányként jellemezte Hellert, aki nagyon örült, hogy állatorvosi asszisztensnek tanulhatott az amerikai Elizabethtownban. De mindent megváltoztatott, hogy összeismerkedett barátjával, Benjamin Klingerrel. Eltávolodott a családjától, barátaival is megszakította a kapcsolatot. Hiába próbáltak hatni rá, a férfivel maradt.

Klinger nem nagyon tudta kontrollálni indulatait, 2012 decemberében pedig teljesen elvesztette az önuralmát. Több mint 180 km/órás sebességgel hajtott egy szalagkorlátnak, fékezés nélkül, hogy Heller meghaljon. Mivel barátnője túlélte az ütközést, fojtogatni kezdte. Amikor a rendőrök odaértek, Klinger a lány fején ült. 

A gyilkossági ügyben augusztus végén hoztak ítéletet. Klingert 56 évnyi letöltendő börtönbüntetésre ítélték, legkorábban pedig 28 év múlva szabadulhat. A tárgyalás alatt a férfi lehajtott fejjel kért bocsánatot a családtól, de a bíró szerint ez volt az első olyan megnyilvánulása az elítéltnek, amikor megbánást tanúsított. A lány családja reméli, hogy a legalább három évtizednyi börtön alatt lesz ideje Klingernek elgondolkoznia tettén és talán egy új ember válik belőle, aki megbánta a brutális gyilkosságot.