Tele van a YouTube olyan videókkal, amik ékes bizonyítékul szolgálnak azoknak, akik szerint poén kekeckedni egy cápával. A cápa márpedig gyors és ölni képes.

Nemrég került fel a videómegosztókra az a felvétel, amin egy pár fürdőzik a tengerben, miközben a haverok veszik őket valami magas építményről. Ők felülnézetből pontosan látják, hogy egy pörölycápa krúzol feléjük, ordibálnak, hogy „gyertek ki a vízből", de nem hallgatnak rájuk. Ekkor nagy szerencséjük támad, egy kisebb rája elvonja a cápa figyelmét, a két állat pedig küzdeni kezd a sekélyesben. A fürdőzők ezt már maguk is észreveszik, és kiiszkolnak sértetlenül.

Durva cápás felvételek már eddig is keringtek a neten, ezekből szedtünk össze párat. Pecások a dél-floridai szigetvilágnál (Keys) etettek be egy tarponnal egy nagy cápát a következő felvételen. Sokáig nem történik semmi, de mindenki eszeveszettül üvöltözik, aztán a harmadik perctől válik izgalmassá a dolog: a csalihal fele ekkor már le van harapva, a cápa kicsit meglöki alulról a hajót, majd az egyik fickó kiemelné a hal maradványait. Ekkor jön a cápa és hipp-hopp kikapja a kezéből a cafatot. 3:45-től lassítva is megnézheti, elképesztően nagy az állat.

Az se puha helyzet, ha az ember a vízben van, épp búvárkodik, valami tüskés halat próbál kikaparni a zátonyból, és egyszer csak befut egy kisebb cápa. Ez történt idén márciusban a Kajmán-szigetek partjainál, ahol a búvárnak kellett egy bökővel távoltartania az agresszív ragadozót. Az akció 0:40-től indul, aztán pazar lassítások is láthatók.

Nyár elején írtunk egy vérfagyasztó videóról, amin egy sziklaugró sydney-i lakos látható a fején GoPro kamerával. Csobbanás után derül ki, hogy kvázi egy cápa ölébe érkezett, és hangosnak szánt víz alatti gurgulázással veszi tudomásul, hogy veszélyben az élete. Ezután horrorisztikus menekülés jön, a cápa meg lustán nézegeti a pánikoló embert.

A Huffington Post videójába tavaly két felvétel is bekerült harapó cápákról. Az elsőn két férfi áll a sekély vízben, majd az egyikük lábába mar bele a cápa. A második az emberi hülyeség panteonjába kerülhetne: egy alapvetően ártalmatlan cápát akar lesmárolni a búvár, az meg persze harap.


Shocking Shark Week Footage Of Man Kissing Shark

Legendás lett a walesi nyugdíjas, Paul Marshallsea története is. Az Ausztráliában üdülő férfi ráunt arra, hogy senki sem tud fürdőzni egy, a part közelében úszkáló cápa miatt, ezért bement a vízbe, megcibálta és elkergette az állatot.

Búvárok egy gumicsónakban készülődtek épp a dél-afrikai cápák kedvenc helyén, Mossel Bayben, amikor egy cápát irritálni kezdtek. Az állat odaúszott, és addig cibálta a csónak oldalát, amíg az szépen le nem eresztett. A videó végén látható, hogy azért el tudtak szelelni az emberek.

Megint az emberi hülyeség süt a videóról: az ausztrál partoknál addig csapkodott a vízbe a fickó, amíg felhívta magára egy bődületesen nagy tigriscápa figyelmét, ami centikre úszott el tőle. Talán csak azért nem kapta el a lábát, mert véletlen megütötte a ketreccel. Van itt is nagy ordítás persze.

Ha beütjük a Shark Attack (cápatámadás) kulcsszavakat a YouTube-ba, akkor viszont ez a legdurvább videó, amit találni lehet. Csak erős idegzetűeknek ajánlott!