Abby E. Slettent képeket nézegetett és üzeneteket váltott, úgyhogy lassítás nélkül ment bele egy előtte lévő autóba. Phyllis Gordon a helyszínen életét vesztette.

Az amerikai Fargo és Grand Grand Forks városa közti úton autóbalesetben elhunyt egy 89 éves nő. A húszéves sofőr annyira el volt foglalva a Facebook böngészésével, hogy nem tudott figyelni az útra – írja a Startribune. Abby E. Slettent gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, ami ránézésre meg is állja helyét, mivel nemcsak facebookozott vezetés közben, hanem mindezt úgy tette, hogy 136 km/órával haladt.

A telefon átnézése után egyértelműen kiderült, hogy Sletten képeket nézegetett és csetelt vezetés közben, ami arra is magyarázatot ad, hogy miért nem vette észre, hogy egy előtte lévő autó lelassított az úton, hogy megforduljon, a SUV-ja így fékezés nélkül hajtott bele a járműbe. A forduló autóban utazó 89 éves Phyllis Gordon a helyszínen szörnyet halt. A vele egy autóban utazó unokája és dédunokája túlélték a balesetet.

A balesetet sérülés nélkül megúszó Sletten azt mondta a nyomozóknak, hogy egyáltalán nem emlékszik a balesetre, amiben a pékként dolgozó asszony belehalt. Gordont nyolc unoka és tizenhét dédunoka gyászolja.