Egy héttel az eltűnésük után egy Alabama államban található erdőben találtak rá öt gyerek holttestére. Nagy valószínűséggel az apjuk ölhette meg őket, aki egy évvel korábban vált el feleségétől, és egyedül nevelte a gyerekeket. A 32 éves férfi állítólag azért gyilkolt, mert félt, hogy gyerekei megölik őt.

Alabama állam egyik erdejében öt 1 és 8 év közötti gyerek holttestére találtak rá kedden – írja az NBC News. A rendőrségi jelentés szerint mind az öten testvérek voltak, és egy héttel korábban jelentették eltűnésüket Dél-Karolinából.

A gyerekek apját, a 32 éves Timothy Ray Jonest már a hétvégén őrizetbe vették Mississippiben, mikor a rendőrök egy közúti ellenőrzésen megállították autójával, aminek belseje tele volt vérfoltokkal. Az csak később derült ki, hogy nagy valószínűséggel köze lehet a gyerekei halálához. Főleg mert a nyomozókat később ő vezette el a holttestekhez.

A gyanúsított – akire az ügyész valamiért csak számítógép-zseniként hivatkozott – állítólag azért gyilkolt, mert biztos volt benne, hogy gyerekei meg akarják ölni őt.

"Szerintem egyszerűen csak megőrült" – mondta a férfiról az apja, aki hozzátette, hogy augusztus 28-án látták utoljára fiát és annak gyerekeit. Szeptember 3-án jelentették be az eltűnésüket, miután a férfi és a gyerekei nem érkeztek meg az előre eltervezett hétvégi nyaralásra Mississippibe. Ugyanezen a napon a gyerekek anyja is bejelentette a gyerekek eltűnését, miután nem tudta elérni volt férjét, aki egyébként már egy éve egyedül nevelte az öt gyereket.

Senki nem látta Timothy Ray Jonest, egészen addig, míg szeptember 6-án autóját meg nem állították egy közúti ellenőrzésen. A rendőröknek már akkor feltűnt, hogy a hátsó ülés több helyen véres, amit a férfi hipóval próbált meg eltűntetni. Azonnal őrizetbe vették, és mindent elmondott.

A 32 éves Timothy Ray Jonest Lexington megyében állítják majd bíróság elé. A vádpontok egyelőre nem ismertek.