Joelle Lockwood két hónappal ezelőtt átment az ismerőseihez egy indianai lakókocsi parkba. Múlt hét szombaton szabadult ki, miután egy bátor ismerőse kimentette. Lockwoodot az ismerősei láncra verték, szexre kényszerítették, és egy ketrecben tartották.

Az indianai Joelle Lockwood felületesen ismerte a 37 éves Ricky House-t és a 44 éves Kendra Tooleyt, de annyira azért ismerte őket, hogy amikor körülbelül két hónappal ezelőtt Evansville-ben mászkált, és Ricky House meglátta, akkor House felajánlotta neki, hogy eldobja kocsival. A nő beszállt House kocsijába, de haza már csak múlt szombaton jutott – írja a 14 News.

House elvitte magához Lockwoodot a lakókocsiparkba, ahol Kendra Tooleyval lakott, aztán, amikor Lockwood a vendégség végén távozott volna, House egy kloroformos zsebkendőt rakott a szája és az orra elé. A következő 59 napot a nő a házba zárva töltötte. Egy piros nyakörvet raktak rá, pórázon vezették, valamint bezárták egy kutyaketrecbe is. „Csak egy póló volt rajta, más semmi. Volt rajta még egy piros öv, mint egy nyakörv. Minden este bezárták a ketrecbe, se enni, se inni nem kapott” – mondta későbbi megmentője arról, hogy milyen körülmények között tartották a nőt.

A közel két hónap alatt többször megverték és megerőszakolták, Tooley is és a férje is. Tooley azt mondta, hogy teherbe akarták ejteni a nőt, mert ő már nem fogamzóképes, de mégis szeretett volna a pár egy gyereket. De természetesen a takarítást és a főzést is a ketrecben tartott nő intézte.

Senki sem tudja, hogy meddig tartottak volna Lockwood megrázkódtatásai, egyáltalán kijutott-e volna valaha élve a lakókocsiból, ha az elrablói nem annyira lazák, hogy áthívják vendégségbe Tooley volt férjét, Ron Higgset.

Tooley azzal hívta fel a volt férjét a múlt héten, hogy pénzre van szüksége. A férfi először nem akart átmenni, de ahogy a rendőröknek később elmondta, valamiért mégis késztetést érzett arra, hogy segítsen a volt feleségén.

Ezek a lakókocsiparkokban lakó emberek elég furcsán állnak a vendégség kérdéskörhöz, mert Higgs például, amikor úgy döntött, átugrik a volt feleségéhez, hogy adjon neki kölcsön pénzt, akkor úgy döntött, hogy ha már átmegy, akkor egy pár napot ott is alszik. Csütörtökön érkezett Tooley-ékhoz, akik megmutatták neki a ketrecben tartott nőt.

A lakókocsiparkokban lakó emberek furcsaságára jó példa az is, hogy Higgs különösebben nem rökönyödött meg rajta, hogy egy nőt lát egy ketrecbe zárva a volt felesége lakókocsijában, ugyan nem tudta mire vélni a dolgot, de nem is foglalkozott vele túlságosan.

Olyannyira nem, hogy az eredeti terveinek megfelelően ott aludt a volt feleségénél. A második nap viszont Lockwood tudott vele beszélni, és el tudta neki mondani, hogy minden látszat ellenére őt itt fogva tartják, és hogy segítsen. „A második este, amikor azt mondta könnyes szemekkel, hogy ne hagyjam ott, akkor megfogadtam, hogy ha kell, az életem árán is kimentem onnan” – mondta a megmentője.

Higgs ezután megpróbálta kivásárolni Lockwoodot, de Tooleyék nem akarták neki eladni. Ezután követelte, hogy engedjék el, ekkor viszont egy vadászpuskát nyomtak a mellkasához, mintegy nyomatékosítva, hogy nem szeretnének lemondani a foglyukról.

A megmentő végül kitalált egy történetet, amiben nagyon fontos szerepet játszott az, hogy a fogvatartott nőnek egy időre el kell hagynia a házat vele. Az sajnos nem derült ki, hogy milyen sztorival sikerült csőbe húzni a fogvatartókat, de a lényeg, hogy Lockwood és Higgs sikeresen távoztak a házból.

Ezután Lockwood először felhívta az anyját, hogy megmondja neki, jól van, aztán természetesen kihívták a rendőröket, akik letartóztatták a két fogvatartót. „Mindenki hősnek nevez. Pedig nem vagyok az, csak egy igaz hitű amerikai, aki hisz a szabadságban” – mondta Lockwood megmentője.