Karl Fields rendőrrel szemben 2004 óta többször is belső vizsgálatot indított a chattanoogai rendőrség, most azért állt bíróság elé, mert kikezdett egy nemi erőszak áldozatával. Korábban az egyik gyilkossági ügyével összefüggésben is történt valami kísértetiesen hasonló: az emberölés áldozatának édesanyjával flörtölt.

A chattanoogai rendőr, Karl Fields ellen 2004 óta legalább öt esetben indult belső vizsgálat, többek közt ittas vezetésért, és amiatt is, mert egy nemi erőszak áldozattól meztelen fotókat kért.

The Times Free Press úgy tudja, hogy a rendőr smseket írogatott a nemi erőszakot elszenvedett nőnek, olyanokat, hogy bámulja a szexi ajkait, a szemeit, a fekete haját. Állítólag június 24-től augusztus 7-ig kitartóan próbálkozott az smsekkel, a nő egyikre sem válaszolt, inkább az ügyvédje segítségét kérte.

A rendőrrel szemben jelenleg két büntetőügyben vizsgálódnak, a közelmúltban Karl Fields állítólag a pokollá tette egy gyilkosság áldozatává vált fiú családjának életét. A lap úgy tudja, a rendőrnek megtetszett az áldozat anyja, és igyekezett a nő közelébe férkőzni.

„Úgy voltam vele, hogy ez az ember furcsa. Mintha nem akarná megtalálni a gyilkost" – mondta az áldozat apja, Gary Taylor, aki elmondása szerint igen kellemetlenül érezte magát a nyomozó miatt. Főleg akkor, amikor az exfeleségével, a gyilkosság áldozatának édesanyjával együtt beszélgettek a nyomozóval. Az Atlantában élő férfi kérte is a rendőrségtől, hogy jelöljenek ki másik nyomozót fia gyilkossági ügyében, de hiába. A polgármesterhez is fordult a kérésével, továbbra se történt semmi. 

Kettejük története azzal folytatódott, hogy a rendőr, Karl Fields zaklatás miatt feljelentést tett az exférjjel szemben. A rendőr azzal vádolta a gyilkosság áldozatának édesapját, hogy rasszista megjegyzéseket, fenyegető üzeneteket kapott a férfitól, és emiatt nem tudta rendesen végezni a munkáját – emiatt nem találta meg a gyilkost. Mindez 2012 decemberében történt, az ügyet 2013 júliusában ejtették: nem találtak, és nem is nyújtott be az ügyvéd semmilyen bizonyítékot, ami alátámasztaná a rendőr rasszista vádját.