MIchael Cull lába egy autóbaleset után duzzadt meg úgy, hogy mostanra alig tudja mozgatni. Először azt hitték, az elefántiázisát valamilyen parazita okozza, mint az esetek nagy többségében, de nála nincs erről szó. Az orvosok le is mondtak a gyógyulásáról, nem volt ötletük, de most lehet, hogy egy műtét mégis segíthet rajta.

„Úgy néz ki, Hullban megműtenek, már alig várom a napot. Végre rendeződik a helyzetem. Amennyire tudom, abból áll majd a műtét, hogy leveszik a lábamról a felesleges szövetet. Hatalmas fejlődést hoz majd az állapotomban, minden visszaáll majd a normális helyzetbe” – mondta a Press And Journalnak a 66 éves Michael Call, akinek hamarosan véget érhet a tízéves szenvedése.

Cull informatikusként dolgozott egy időben Londonban, amikor tíz évvel ezelőtt egy autóbaleset mellékhatásaként a bal lába nagyon megduzzadt. Először csak az alsó lábszárában volt nem múló duzzanat, ami végül már egészen a csípőjéig húzódott. Összesen 12 kilónyi fölösleges szövet keletkezett a lábán, ami amellett, hogy nagy fájdalmakkal járt és szinte teljesen megakadályozta a mozgásban, azzal is járt, hogy a környékbeliek megvető pillantásait is tűrnie kellett.

A lábában kialakult elefántiázist általában parazita okozza, viszont a betegség kialakulása a klíma miatt jellemzőbb harmadik világbeli országokra. Ezért elment Londonban a trópusi betegségek kórházába, ahol megállapították, hogy valóban elefántiázisa van, a betegség egy másik tünetét is tapasztalták nála, a veséjén ciszták nőttek, viszont nem találták parazita nyomát.

A környéken, ahol élt Elefántembernek csúfolták, de sokat javított az emberek megítélésén, hogy Cull végső elkeseredésében a helyi sajtóhoz fordult. Miután az emberek megtudták, hogy milyen fájdalmai vannak, sokkal megértőbbek lettek vele.

„Az emberek sokkal megértőbbek. Szerintem a gyorsabb orvosi reakciókat is elősegítette a cikk. Még mindig nem tudni, mi okozza a betegségem. Azt hiszem, a műtét során erre is szeretnék választ kapni” – mondta Cull, akit várhatóan októberben műtenek majd meg.