Legalább tizenhat fiatal férfit molesztált az új-zélandi Michael Harris, aki olcsó hostelt üzemeltetett hátizsákos turisták számára. Az áldozatok nem is tudnak róla, mi történt velük.

A rendőrség szerint egy új-zélandi hostel tulajdonosa több hátizsákos turistát is bedrogozott, majd szexuálisan zaklatta őket – írja a Gawker. Az 56 éves Michael Harris 16 férfi turistát molesztált a kaitaiai szállóban, amit ráadásul videón meg is örökített. Az áldozatok fiatal férfiak voltak, 18 és 25 év között. „Az áldozatok valószínűleg nem tudják, hogy mi történt velük, maximum sejthetik” – mondta Rhys Johnson őrmester az ügyről.

A hatóságok jelenleg is nyomoznak, hogy az ismert 16 áldozaton túl másokon kiélte-e Harris beteges vágyait. Az még egyelőre nem tisztázódott, egyáltalán honnan tudta meg a rendőrség, hogy mit művel a szállodatulajdonos, de a férfinak egy sor váddal kell szembenéznie: súlyos testi sértéssel, illegális felvételek készítésével, és illegális felvételek birtoklásával is vádolják. A tárgyalás jövő héten lesz, Harris addig őrizetben marad. A szállodának amúgy nagy forgalma volt, mivel kifejezetten a kedvező áraival hirdette magát az interneten.