A gyilkosság miatt felmentett Oscar Pistorius volt barátnője, Samantha Taylor arról beszélt a lapoknak, hogy mennyire rettegett a sportolótól azalatt a másfél év alatt, amíg jártak. Pistorius rendszeresen bántotta, bezárta a házba és hasonlók.

„Néha úgy felbosszantja magát, hogy beszélni sem tud az idegtől. Próbál mondatokat formálni, de csak köpködések, üvöltések jönnek ki belőle. Szörnyű volt. Sokszor megharapott és megcsípett idegességében, de viccből is. Tele voltam sebekkel és horzsolásokkal. Fájdalmas volt” – mondta Oscar Pistorius futóról a Mirrornak volt barátnője, Samantha Taylor, aki másfél évig járt a sportolóval.

Oscar Pistorius a Taylor utáni barátnőjét, Reeva Stenkampet tavaly február 14-én megölte, ezen a héten hoznak ítélet az ügyében, a gyilkosság vádjában felmentették, viszont bűnös gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában bűnösnek találták.

A taktikus időpontban nyilatkozó volt barátnő azt mondta, hogy sokszor érezte úgy, hogy Pistorius bármikor megölheti dühében. „Nagyon féltem. A lépcsőre állított, és úgy üvöltött rám. Olyan volt, mintha a sarokba állított volna” – mondta. Elmesélt egy esetet, amikor elrejtette Pistorius fegyverét, mert attól tartott, hogy bármikor lelőheti dühében.

„Nálunk volt néhány barátunk vacsorázni, és mindannyian bepiáltunk. Ő töményet ivott. Félretolta az összes kanapét, és felgyújtotta a padlót, és táncolt a tűz körül. Márványpadló volt, és rendszeresen locsolt rá alkoholt, majd meggyújtotta. Elesett, és felszakadt az ajka. De annyira be volt rúgva, hogy azt hitte, én vertem meg. Elkezdett velem üvöltözni. A pisztolyát kereste. Üvöltözött, hogy miért vertem meg. [...] Veszélyben éreztem magam. Mindketten felmentünk a hálószobába, én mentem elöl. Amikor beértem a szobába, elrejtettem a pisztolyát, mert meg voltam róla győződve, hogy használni akarja. Elrejtettem az ágy alá, mert tudtam, hogy ott sosem keresné. Mindig az asztalon tartotta a fegyvert, ugyanazt, amivel Reevával is végzett, vagy a földön, a műlábai mellett. Az ágy jobb oldalán aludt, az ablakhoz közel, sosem tartotta az ágy alatt a fegyvert, mint ahogy azt a vallomásában állította. Tovább üvöltözött velem, lekurvázott, amiért vérzett az ajka, de aztán azt hiszem, rájött, hogy túl messzire ment” – mondta.

A volt barátnő szerint a legtöbb probléma abból fakadt, hogy Pistorius nagyon bizonytalan, kicsi az önbizalma, ezért nagyon féltékeny. „Nagyon féltékeny volt. Napjában tízszer hívta a szüleimet, hogy merre járok. Volt olyan hónap, hogy 700 telefonhívást kaptam tőle. Durva volt. Ha nem válaszoltam fél percen belül egy üzenetére, akkor meg volt róla győződve, hogy biztos rosszban sántikálok. [...] Nagyon bizonytalan volt. Bármikor képes volt felhívni. Néha féltem tőle, mert nagyon durva dühkitörései voltak. Annyira erős volt benne a birtoklási vágy, hogy rendszeresen végignézte a telefonom, régi képekre kérdezett rá, megnézte a Facebookomat, sokszor dühbe gurutl. Szörnyű volt, egy kapcsolatban az ember azt akarja, hogy a másik megbízzon benne. Sosem engedte, hogy kisminkeljem magam, ha mentünk valahová, és azt is mondta, hogy vegyem ki a köldökpiercingemet. Ha mentünk valahova, mindig csak pár percet adott az indulás előtt, hogy ne tudjak rendesen elkészülni. Nem szerette azt sem, ha kiöltöztem, mert akkor megnéztek más férfiak is” – mesélte.

A volt barátnőnek a gyilkossági tárgyalás során is vallomást kellett tennie, akkor is hasonlókról számolt be. Meggyőződése, hogy Pistorius hazudik, nagyon jó hazudozónak ismerte meg a kapcsolatuk alatt. Még akkor sem adott fel egy hazugságot, amikor bizonyítékok kerültek elő arról, hogy nem mond igazat.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!