Két középiskolás diáklány készítette el a Tampon Run játékot, ami a kilencvenes évek pc-játékainak emlékét idézi fel. A játék lényege, hogy el kell kapni a tamponokat, amikkel aztán lőni lehet a fiúkra. Üzenete is van ennek: a lányok arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a menstruációt még mindig tabuként kezeli a társadalom.

Andrea Gonzales és Sophie Houser, két középiskolás diák feltehetően megelégelte, hogy a menstruáció tabutéma, és elkészítették a Tampon Run nevű játékot. A nők 12 éves koruktól fogva tudják, a menstruáció tényleg a legnagyobb szívás, amin áteshet az ember havonta. Ha jobban megnézzük, akkor egy hónapban összesen egy hét van, amikor a nő normális állapotban van – a normális egyenlő azzal, hogy nem a hormonjai uralják az agyát. Minden más héten vagy mindjárt menstruálni fog (PMS), vagy éppen menstruál (ez ugye 5-7 nap, és fájdalommal jár), vagy most múlt el, és még azért van valami problémája. 

A két középiskolás diák a lehető legegyszerűbb játékot találta ki a legkezdetlegesebb tévéjátékok időszakának termékeit idézve: egy lány fut a fiúkkal szemben, akiket el kell pusztítania tamponokkal. A tamponokat el kell kapnia, hogy legyen elég muníciója. A játék kezdetekor az üzenetet is közvetítik a készítők: elegük van abból, hogy a menstruáció egyfajta társadalmi megbélyegzésként létezik az emberek fejében. A programot a Girls Who Code projekt keretében készítették, a New York-i projekt célja arra ösztönözni a nőket, hogy beszálljanak a techiparba. Az, hogy ezzel a játékkal mennyire tűnhet el a menstruációval és tamponokkal kapcsolatos kulturális tabu, lehetetlen még csak megjósolni is. Mindenesetre üdvözlendő, hogy vannak olyan középiskolás lányok, akik erre felhívják a figyelmet. Nem is akárhogy.

A játékot ide kattintva találja, shifttel kezdődik, fel gombbal lehet ugrálni a tamponokért, és a space-szel lehet tamponokkal likvidálni a bicikliző fiúcskákat.