Nem Jogn Meneses volt az, aki ellopta egy rakás híresség pucér képét, de az már kiderült, hogy ő volt az, aki a Redditen létrehozta a topikot, amiben az ellopott képeket gyűjtötte egy csoportba. Összesen 250 milliószor nézték meg Meneses linkgyűjteményét. Most azon problémázik, hogy kiderült, hogy ő is a Fappening lebonyolítói között volt.

„Nem osztottam meg a tartalmat több millió emberrel. Csak létrehoztam a Redditen a topikot, és próbáltam meglovagolni a hullámokat. Csak olyan posztok linkjeit szedtem össze, amiket jól olvastak, nem töltöttem fel semmit sem az internetre, és le sem töltöttem semmit. Nem ezért hoztam létre a The Fappeninget, hanem azért, mert tetszett a neve, és leírtam, hogy mi történik, de ha az emberek hősnek akarnak nevezni, vagy cyberharcosnak, hát tegyék, nem fogom őket leállítani” – mondta a Daily Mailnek John Meneses, az a 33 éves Las Vegas-i programozó, aki összegyűjtötte a Redditen a Fappening során a hírességektől ellopott képeket.

Nem ő a hacker, akire jelenleg a fél FBI vadászik, ő csak a szemfüles internetező, aki próbálta minél több lopott kép linkjét megtalálni. „Nem én tettem mindenki számára elérhetővé ezeket a képeket, a felhasználók tették. A hackerek börtönbe mennek, ehhez nem fér kétség, és meg is érdemlik, de az internet maradék része meg fogja találni ezeket a képeket, és posztolni fogja, mert már ott vannak az interneten” – mondta némileg cinikusan.

Meneses, aki egyébként nagyon aktív internetező, ha teheti minden idejét fórumokon, online pókerszobákban, valamint a World Of Warcraft fantasyjáték birodalmában tölti, kifejezetten csóró. A Fappening előtt nem sokkal például félig poénból félig viccesen száz dollárt kért kölcsön fórumozó társaitól gázszámlára. Szeretett volna programozóként befutni, de sosem tudott jó állásokat megcsípni, alkalmi melókból él. Egyébként a Reddit kokain fórumának egyik moderátora.

A Reddit nemrég törölte a Fappening topikot, Meneses azt mondja, a fórum minden szabályát betartotta a topik létrehozásakor, és hogy sokkal betegebb, morálisan még inkább megkérdőjelezhető topikok is vannak a Redditen, a különbség szerinte annyi, hogy a hírességeknek vannak jó ügyvédeik, sok más embernek viszont nincsenek.

Egyetlen egy dolog zavarja igazán az egészben, hogy amikor elkezdte a Fappening-topikot, akkor nem csinált magának új felhasználónevet, hanem ugyanazt használta, mint mindenhol máshol.

Ezért viszonylag gyorsan kiderült, hogy ki vezeti a topikot, nyilvánosságra is hoztak mindent, amit Menesesről tudni lehet, például a nevét, a Twitterét, az Instagramját, hogy a kokain topikot vezeti, meg hasonlókat.

Nem is örül neki, hogy kiszivárogtak róla a személyes információk, ami némileg furcsa helyzet, tekintve, hogy egy 250 milliószor megnézett topikot hozott létre, amiben hírességek ellopott meztelen képeire mutató linkek voltak. „Nem örülök ennek az egésznek, de megtörtént. A Nixon-adminisztráció sem tudta megakadályozni, hogy a Washington Post megírja a Watergate-ügyet, akkor nekem mennyi esélyem volt?” – mondta.