Szeptember 11-én a Jeffersonville-i Joseph Oberhansley átment a barátnőjéhez, Tammy Jo Blantonhoz. A nő nem akarta beengedni, úgyhogy betört hozzá, megölte, kivágott belőle néhány darabot, hazament, és megette. Korábban már járt börtönben, exbarátnője, illetve a lány anyjának meggyilkolása miatt. Ja, és mintha valakit nemrég megölt volna.

Blanton éjjel három körül még felhívta a rendőrséget, és elmondta, hogy Oberhansley megpróbál bejutni otthonába. A rendőrök – írja a Daily Mail – elmentek hozzá, és hazaküldték a férfit, aki látszólag távozott.

A rendőrség legközelebb délelőtt tíz órakor ment ki a nő otthonához, amelynek fürdőkádjában megtalálták Blanton megcsonkított holttestét. A 33 éves Oberhansleyt hamar elfogták  beismerte a rendőröknek, hogy megölte a 46 éves Blantont, és kivágott egy darabot az agyából, a szívéből és a tüdejéből. Mindháromból evett, majd megfőzte a nő agyának egy darabját, és abból is fogyasztott. (A jelentésből kiderül, a helyszínelők találtak egy tányért, amelyen vér és csontok voltak, illetve véres konyhai eszközöket.)

A férfit már bíróság elé is állították, ahol közölte, hogy őt igazából nem is így hívják, hanem Zeus Brownnak, és a rendőrség nem a megfelelő embert kapta el. Betöréssel, emberöléssel, és hullagyalázással vádolták meg, mindháromban ártatlannak vallotta magát.

Mint a Gawker írja, a hétvégén kiderült, hogy Oberhansleyt nemrég letartóztatták, mert gyanús, hogy ő fojtott meg egy férfit, majd egy másik államba menekült a rendőrök elől. Az ügyészség 25 ezer dolláros óvadékot kért rá (ez több mint hatmillió forint), de végül csak 500 dollárt (121 ezer forint) kellett kifizetnie, hogy szabadlábon védekezhessen. 

De az előélete sem makulátlan: 2012-ben szabadult a börtönből, miután meggyilkolta tizenhét éves barátnőjét (a lány kismama volt, közös gyerekük nem sokkal korábban született meg) és annak anyját. Ezért tizenhárom év börtönt kapott, ami után próbaidőre bocsátották.