A texasi kémiatanárnő otthonában metamfetamint, marihuánát és ginát is találtak, a nőt az iskolában tartóztatták le a rendőrök, a hátizsákjában randidrog előállításához alkalmas receptet találtak.

Texasban, az Oak Ridge középiskolában történt, hogy letartóztattak egy kémiatanárnőt, miután házkutatást tartottak az otthonában, és többféle drogot, vényköteles gyógyszereket is találtak nála. A letartóztatása közben a rendőrök a randidrog receptjét is megtalálták a hátizsákjában, így derült ki, hogy randidrogot is készíthetett mellékesként.  A Montgomery Megyei Sheriff Hivatal közleménye szerint a házkutatás során metamfetamint, marihuánát, gamma-hidroxibutirát, azaz GHB-t (ginát) is találtak a házban, továbbá fegyvereket és lőszereket. A tanárnő, Haivan Bui férjét is letartóztatták – ő otthon tartózkodott a razzia idején.

A Jezebel egyik szerzője azt a kérdést feszegeti, hogy a Walter White (a Breaking Bad sorozat főszereplője) típusú tanárok, akik a pénzért szállnak be a drogbizniszbe, vajon hol húzzák meg az etikai határt.

A sorozatban a főszereplő kémiatanár metamfetamint készített a laborjában, és azt dobta piacra, de törekedett rá, hogy a lehető legtisztább, legjobb minőségű árut keverje ki. A randidrog, azaz a nemi erőszak drog különösen egy női kémikustól igencsak furcsa, és felvet pár kérdést. Leginkább háromszor egymás után azt, hogy miért.

A kémiatanárnő 2013 júniusa óta állt alkalmazásban a középiskolában, a diákok és a szomszédok is megrökönyödtek a hírek hallatán. Azok, akik ismerték, azt mondták, nem tűnt olyasfajta tanárnak, akinek köze lenne a kábítószerekhez. A tanárnő férjét kábítszerbirtoklásért és lőfegyver birtoklásért tartóztatták le, a kémiatanárnő kábítószer előállításért, terjesztésért és birtoklásért állhat a bíróság elé. A nyomozás jelenleg is folyamatban van – áll a középiskola közleményében. 

Nem a texasi kémiatanárnő az egyetlen, aki feltehetően a Breaking Bad sorozatból merített ihletet. Egy floridai férfinél 36 kilónyi metamfetamint találtak, a férfi kocsija alján találtak egy Walter White bábut. A floridai férfit Walter Jack White-nak hívták, és egy fegyveres össztűz miatt került a rendőrök látóterébe.