Egy georgiai anya brutális családon belüli erőszak áldozata lett, barátja megverte és fejbe lőtte. A nő meghalt, de utolsó mozdulatával megmentette az ittasan őrjöngő férfitől a kisbabáját, akit a vécébe ejtett, majd a testével eltakart. Az elkövető öngyilkos lett.

Jessica Arrendale-t még szeptember 14-én lőtte agyon ittas barátja a georgiai Smyrnában. Most kiderült a Huffington Post szerint, hogy a nő a fejlövése utáni utolsó erejével is a csecsemőjét védte a testével.

A rendőrséget a kora reggeli órákban riasztották a házhoz, de 14 órát (!) vártak a behatolással, mert attól tartottak, az elkövetőből még erőszakosabb magatartást válthat ki, ha berontanak. Furcsa ellentmondás, hogy a rendőrök a várakozás első órái után már abban a hitben voltak, hogy a 37 éves nő és 30 éves barátja, Antoine Davis már mindketten halottak voltak. A nőt később a vécében, a férfit a gyerekszobában lelték holtan.

Az utólagos rekonstrukció szerint Davis részegen ment haza, és némi vita után egy baseballütővel leütötte barátnőjét, fejbe lőtte őt, majd öngyilkos lett. A féléves baba fejsérülést szenvedett, őt is a vécében találták meg. Vélhetően a gyereket a karjaiban tartotta az anya, amikor meglőtte a barátja, majd szándékosan úgy fordult el esés közben, hogy a gyereket a vécékagylóba ejtse, és a testével eltakarja az agresszív férfi elől. Arrendale anyja, Teresa Ionnello is valószínűsítette, hogy a férfi a gyereket is ki akarta végezni, de nem látta az anyától, hol van, így hagyta az egészet.

„Egy hős volt, mert az utolsó leheletével és a gyerekét óvta" – mondta elhunyt lányáról az anyja. A rendőröknek azt vallotta, hogy Davis korábban már többször bántalmazta a Arrendale-t. Mindenesetre a nő egyik barátja létrehozott egy oldalt, ahol adakozni lehet az elárvult babának és a nő idősebb, 15 éves lányának. Szerdára már 38 ezer dollár (9,2 millió forint) gyűlt össze.