Egy amerikai férfi 17 év után jutott el oda, hogy feladja magát a rendőrségen egy gyilkosság miatt. A férfi nem a mardosó lelkiismeretfurdalása miatt tette ezt, hanem egyre erősebb paranoiája miatt, ugyanis azt hitte, valaki tud a gyilkosságról, és állandóan üzeneteket hagy neki.

Matthew Gibson egy júniusi reggelen döntött úgy, hogy feladja magát az Arizona államban található Winslow város rendőrkapitányságán egy 17 évvel ezelőtt történt gyilkosság miatt – írja az Observer.

Alicia Marquez nyomozó azt mondta, Gibson riadtan és szipogva ült a rendőrség várójában, és mindenképpen beszélni akart egy több mint egy évtizeddel korábban történt gyilkosságról.

Gibson a szintén Arizona államban található Bullhead Cityben 17 évvel ezelőtt egy este találkozott egy mővel, akit elvitt a lakókocsijába.  A férfi állítása szerint a nő egy idő után nagyon hangos és ellenszenves lett, ami miatt Gibson arra kérte, hogy menjen el, a nő viszont nem akart. Ezért Gibson végül halálra verte őt egy zseblámpával, testét pedig bedobta a Colorado folyóba. A gyilkosságot évekig elhallgatta, de eddig bírta.

Gibson ugyanis azt hitte, valaki tud a gyilkosságról, és szórakozik vele. Állítása szerint ugyanis sms-eket, hangpostaüzeneteket és leveleket kapott a Walmarttól (egy amerikai hipermarket), egy Anita Townshed nevű nő rendeléseivel kapcsolatban.

Gibson annyira megijedt ettől, hogy elhitte, ez az Anita Townshed nevű nő lehetett az, akit megölt, ezt pedig valaki tudja, és ki akarja készíteni őt.

A korábban drogfüggő Matthew Gibson áldozatáról végül kiderült, hogy nem Anita Townshednek hívták, hanem Barbara Brown Agnew-nak, és 38 éves volt. Ja, és Gibson állítása szerint kitörölte a Walmarttól kapott üzeneteket, úgyhogy már sosem derül ki, hogy igaza mondott-e. Mindenesetre a gyilkosságot nagy valószínűséggel tényleg ő követte el, és most arra vár, hogy végre elítéljék, és megkezdhesse börtönbüntetését.