Egy 18 éves, 185 centi és 90 kilós diákot gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak, miután fojtogatta és megerőszakolta az egyik tanárját egy miami középiskolában. Victor Marshall Nash a bűncselekmény után a használt óvszert a tanára táskájába rakta, és ellopta a kocsiját. Öt órán belül elfogták.

A Miamiban található South Dade Senior High School egyik diákját, a 18 éves Victor Marshall Nasht a helyi rendőrség gyilkossági kísérlettel gyanúsítja, miután múlt hét pénteken megerőszakolta és fojtogatta az egyik tanárát – írja a Daily Mail.

A bűncselekmény előzményeiről semmit sem tudni, hogy Nash valamiért esetleg frusztrált lett volna, egyelőre csak annyi a biztos, hogy pénteken délután, két órával a tanítás befejezése után Nash odalépett a távozó tanárnőjéhez, és hátulról átkarolta.

Amikor a tanára azt kiáltotta, hogy ne csinálja, hagyja abba, akkor a 90 kilós, 185 centis diák testtel a földre lökte a tanárát, majd ráugrott, és fojtogatni kezdte. A fojtogatást csak akkor hagyta abba, amikor a tanárnő elájult.

Az ájult tanárnőt ekkor megerőszakolta. Az erőszak végén a használt óvszert a tanárnő táskájába rakta, amiből kilopta a telefonját és a kocsikulcsát. A telefont egy közeli kukába dobta, aztán elhajtott a tanárnő kocsijával. Öt órán belül elfogta a rendőrség, Nash beismerő vallomást tett.

„Elszomorított és lesújtott minket a South Dade Senior High Schoolban megtörtént esemény. Az iskoláinknak biztonságos helyeknek kell lenniük, nemcsak a diákok, de a felnőttek számára is, akik az intézményekben dolgoznak” – írta közleményében az iskolat tanári munkaközössége.

Az ügyben a feltételezett elkövető nem nyilatkozott, csupán az apja, akit korábban gyerekmolesztálás miatt tartóztattak le, valamint elítélt szexuális bűnöző. Ő azt mondta, hogy értetlenül áll a történtek előtt, a feleségével szeretetben és biztonságban igyekeztek felnevelni a gyereküket. Hozzátette, a fia valószínűleg nem tud az ő korábbi letartóztatásáról.